Terug

Wat zijn de Beste Bordspellen voor 2 Spelers? - 2020 editie

Wat zijn de Beste Bordspellen voor 2 Spelers? - 2020 editie

De beste boardgames voor 2 spelers – 2020 editie

Het is voor veel gamers misschien ondenkbaar, maar de bordspellen markt is ondanks de ontelbare hoeveelheid videogames groter en uitgebreider dan je denkt! Bordspellen zijn weer terug van nooit weggeweest en bied voor ieders wat wils: van strategische bordspellen tot Role-playing boardgames tot populaire gezelschapsspellen. Bordspellen worden vaak gespeeld met behulp van een speelbord, kaarten, pionnen en of dobbelstenen. Daarnaast bevatten bordspellen meestal een thema zoals Sci-Fi of Fantasy om een verhaal te vertellen. Omdat we tegenwoordig vaker in een kleine gezelschap zijn (lees: met z'n tweeën), hebben we speciaal voor jullie een lijst samengesteld met de beste bordspellen voor 2 spelers. 

 

Pandemic

• Aantal spelers: 2-4 Spelers • Speeltijd: 45 min. • Leeftijd: 8+ • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig •

Dit bordspel is er één die wel heel dichtbij komt tegenwoordig. In dit Co-op strategiespel strijd jij en je vriend(en) tegen een dodelijke ziekte die het menselijk ras bedreigt. Iedereen heeft een unieke rol in het spel en daarom moet je goed samenwerken om de invasie van ziektekiemen terug te dringen en de wereld te redden.

Aangezien je in dit spel met je vriend(en) tegen een gemeenschappelijk doel vecht is het de perfecte manier om verbroedering te creëren. Als je dus een voorstander bent van coöperatieve games zoals Left 4 Dead of Pay Day (of gewoon een slechte verliezer bent), dan is deze boardgame voor jou.

Van dit spel zijn tegenwoordig ongelooflijk veel edities en uitbreidingen, met ieders hen eigen speelstijl en unieke eigenschappen. Voor de klassieke ervaring kun je bij ons terecht met de originele Pandemic. Daarnaast hebben we ook de legacy versie. In de legacy versie is ieder spel uniek en hebben al je beslissingen invloed op de toekomstige uitbraken! Na de 12 maanden durende campagne zul je een speelbord overhouden die helemaal jouw eigen is. Dit is een hele nieuwe manier van bordspelen.

BGG Score: 7.6 / 10

Genoemde spel(len):

Pandemic: Nederlandse editie

Pandemic Legacy: Season 0

Pandemic Legacy: Season 0

 

 

 

Gloomhaven

• Aantal spelers: 1-4 • Speeltijd: 60-120 min • Leeftijd: 14+ • Moeilijkheidsgraad: Ingewikkeld •

Dit spel is het spel der spellen, de boardgame der boardgames. Na dit spel te hebben gespeeld wil je eigenlijk nooit weer een ander bordspel spelen behalve deze. (of één van de uitbreidingen natuurlijk) In Gloomhaven neem je de rol aan van een avonturier met unieke vaardigheden en krachten. Samen met je mede avonturiers verken je de wereld, ga je unieke interacties aan en ontwikkel je je skills totdat je levensdoel is bereikt, waarna je een nieuwe avonturier unlocked en inlijft.

Gloomhaven is een co-op legacy spel en bevat honderden uren spelplezier met karaktervoortgang, strategische beslissingen en blijvende veranderingen in de wereld. Je vecht tegen monsters, verzamelt loot en speelt je vaardigheidskaarten op een tactische manier om zo iedere uitdaging te overwinnen. Gemiddeld duurt één scenario + rondreizen een uur, dus je kunt een gemakkelijk een enkel potje spelen of de hele dag zoet zijn met missies.

Met een nummer 1 plek in de boardgamegeek.com lijst, talloze bordspel-prijzen (SXSW 2018, Golden Geek 2017) en meerdere uitbreidingen, is Gloomhaven een spel waar je gegarandeerd plezier van ondervind, zeker als je fan bent van RPG-games en strategie-spellen.

BGG Score: 8.8 / 10

Genoemde spel(len):

Gloomhaven

Gloomhaven: Jaws of the Lion

Gloomhaven Bord

 

7 Wonders: Duel

• Aantal spelers: 2 • Speeltijd: 30 min • Leeftijd: 10+ • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig •

Dit handzame spel zal een succes zijn bij de Civilization- én competitieve spelers. In 7 Wonders bouw je jouw beschaving op met 3 verschillende aspecten: cultuur, militaire macht én wetenschap. Door een onoverkomelijke overhand te verkrijgen in één van deze doelen, wordt jouw beschaving dominant en win je het spel. Met een speeltijd van 30 minuten is dit het spel met de meeste diepgang voor een kleine speeltijd.

In 7 Wonders: Duel is een kaartspel waar je grondstoffen óf geld nodig hebt om iets te kunnen bouwen. Iedere beurt pak je een kaart die grondstoffen/punten genereert, militaire macht geeft en wetenschappelijke vooruitgang biedt óf bouw je één van de 4 wonderen waaruit je kunt kiezen aan het begin van het spel. De wonderen geven je speciale effecten waarmee je het tij kunt doen keren, maar hiervoor dien je wel een kaart uit de stapel op te offeren. Je bent dus continu aan het afwegen wat jij het hardst nodig hebt of wat je kunt doen om datgene van de tegenstander te ontzeggen.

7 Wonders biedt dus een gameplay die makkelijk te leren is, maar moeilijk te meesteren is. Het continue getouwtrek en de wisselende beschikbaarheid van wonderen en kaarten, maakt het dat ieder spel anders is. Daarnaast zijn er ook nog twee uitbreidingen beschikbaar, wat de mogelijkheden nog verder uitbreidt.

BGG Score: 8.1 / 10

Genoemde spel(len):

7 Wonders Duel
7 Wonders Duel: Pantheon

 

 

Star Wars: RebellionStar Wars: Rebellion

Aantal spelers: 2-4 • Speeltijd: 180-240 min • Leeftijd: 14+ • Moeilijkheidsgraad: Ingewikkeld

Met Star Wars: Rebellion speel je het grootste Intergalactische conflict ooit uit op de keukentafel. Als je op zoek bent naar conflict, intrige en tactisch spel, dan ben je bij Rebellion aan het juiste adres. Het Star Wars thema, met alle bijbehorende karakters en missies is daarbovenop een erg leuke bonus.

Tijdens Star Wars: Rebellion neemt 1 speler/team de controle over “The Empire”, terwijl de andere de leiding neemt over de rebellen. Met guerrilla tactieken, ruimteschepen en het aansturen van troepen tracht je de heerschappij over het universum te verzekeren of het kwaadaardige empire te onderwerpen.

Met meer dan 150 miniaturen en twee spelborden die ieders 32 van de meest bekende Star Wars universums omvatten, haal je een zeer volledig bordspel in huis die je vele uren zoet zal houden.

BGG Score: 8.4 / 10

 

Genoemde spel(len):

Star Wars: Rebellion

 

 

5. Scythe

Aantal spelers: 1-5 • Speeltijd: 90-115 min • Leeftijd: 14+ • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Scythe is een 4X spel die zich afspeelt in een alternatieve, steampunk versie van Europa . 4X is een spelvorm, wat staat voor EXplore (verkennen), EXpand (uitbreiden), EXploit (uitbuiten) en EXterminate (uitroeien). Je doel in dit spel is om eerder mijlpalen te behalen dan je tegenstander, door slim je gebied uit te breiden, je productielijn te upgraden en met Mech’s (gigantische robots) de tegenstander in een hoek te drijven.

In Scythe speel je als één van de vijf volkeren die strijden om controle over de mysterieuze “Factory” in het midden van de map, vol met wapengeheimen en productiemogelijkheden. Door populariteit te winnen bij de bevolking win je werkers voor je kant, die grondstoffen voor je verzamelen. Door de keuzes die je maakt in je upgrade-path creëer je een unieke speelstijl én potentiële manier om te winnen.

Scythe is een spel vol met tactische mogelijkheden, waardoor je iedere keer weer nieuwe manieren ontdekt om de overhand te krijgen. Door de verschillende volkeren met hun eigen voortgangsborden en krachten en willekeurige events, weet je nooit zeker wat je te wachten staat. En wanneer je zin hebt in wat variatie, dan zijn er nog genoeg uitbreidingen voor je om uit te proberen.

Score: 8.2 / 10

 

Genoemde spel(len):

Scythe

Scythe Artwork

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company