Terug

Gaming monitor

Met een gaming monitor komt je game pas echt tot leven. Voor veel gamera is een standaard beeldscherm niet altijd de juiste optie. Voor jouw game PC wil je natuurlijk de beste gaming monitors.

Filters

Gaming monitor voor bij je game pc

Als gamer stel je hoge eisen aan je Gaming monitor. Om te laten zien wat er onder de motorkap van je computer zit, heb je wel een game monitor nodig. Neem je genoegen met een lage fps of resolutie? Dat kan natuurlijk ook. Maar voor wie op zoek is naar een monitor die past bij jouw computer, ben je bij ons op het juiste adres. 

Bij Game-outlet kun je verschillende soorten beeldschermen kopen. Wij gaan jou precies uitleggen welke jij nodig hebt, zodat jij de juiste gaming monitor kan kopen.

Gaming monitor waarop letten?

Als je een gaming monitor gaat kopen dan zijn er meerdere dingen waar je op moet letten. Om te beginnen moet je kijken naar de computer zelf. Heb je een budget PC of echt een high-end PC? Hoe beter je PC, hoe beter de monitor kan zijn. Het moet niet perse, maar het is zonde om op 1080p te gamen, terwijl je ook op een 4k gaming monitor kan gamen. 

24 inch monitor of groter?

Zodra je weet of je computer 4k (2160p), 1440p of 1080p aan kan, is het belangrijk om op die specificaties verder te zoeken. Bedenk daarna welk formaat beeldscherm je wilt. Over het algemeen is een 24 inch monitor het meest populair, omdat dit niet te groot en zeker niet te klein. Wil je echt helemaal opgaan in je games, kijk dan eens naar een beeldscherm van boven de 30 inch. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben op je bureau.

Responstijd

Wil jij fanatiek gaan gamen, dan wil je niet moeten wachten op de pixels. Bij responstijd gaat het over de tijd die de pixels op je beeldscherm nodig hebben om te veranderen van kleur. Om het even eenvoudig uit te leggen. Wanneer je de muis beweegt dan wil je dat deze ook gelijk meebeweegt op het scherm.

Sluit maar eens je computer aan een tv aan, vaak krijg je dan pas na bijna een seconde een response. Je beweegt de muis en je moet eerst wachten deze ook op het beeldscherm begint met bewegen. Dit is dus een hele trage responstijd.

Wil je altijd goed zitten qua responstijd en wil je echt op de snelste ervaring gamen? Kijk dan naar gaming monitors die niet trager zijn dan 2 milliseconde. Idealiter is een game monitor niet trager dan 1 millisecond, maar het verschil tussen 1 en 2 merk je bijna niet.

Welke refresh rate is nodig?

Nu moet je kijken naar de refresh rate. Bij een standaard beeldscherm heb je een refresh rate van 60hz. Dit houdt in dat het scherm 60 beelden per seconde kan weergeven. Dit is voor mensen die niet gamen een prima snelheid, maar voor de fanatiekelingen kan dit soms te traag zijn.

Hoe sneller je gaming monitor refresht, des te sneller jij kan reageren in een game. Naast 60hz heb je ook een 144hz monitor, 240hz monitor of zelfs een 360hz monitor. Hoe hoger het aantal hertz hoe beter je PC moet zijn.

Bij een hogere verversingssnelheid moet namelijk je videokaart ook van een hoger niveau zijn. Wil je namelijk een hogere fps (frames per second) dan is er een krachtigere videokaart nodig. Kijk dus van tevoren wat het maximale fps is wat jouw PC kan halen. Anders is het onnodig om een monitor te kopen met een hoge refreshrate, want je benut de mogelijkheden niet.

Wat is de beste game monitor?

Wil je een MSI monitor, alienware monitor of asus monitor? Allemaal top merken uit ons assortiment, maar welke is het beste? Het is lastig een stempel te drukken op welke monitor nou echt het beste is.

De aspecten per gaming monitor zijn zo verschillend dat er voor iedereen wel een andere beste game monitor tussen zit. Als jij wilt weten welk beeldscherm voor jou het beste is, dan kan je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag met het uitkiezen van de best passende gaming monitor.

Ons advies voor gaming monitors

Ben jij een echte gamer? Neem dan een gaming monitor 144hz. Dit is nog niet zo extreem als 240hz en 360hz, maar voor de meeste computers zeker wel haalbaar. Kijk wel eerst altijd naar je computer, want een 4k 144hz monitor heeft een betere videokaart nodig dan een 1080p 144hz monitor. Wat zijn de voordelen van 144hz?

  • Altijd genoeg responstijd voor de meeste games
  • Het best haalbaar voor de meeste videokaarten
  • Super sneller ververs snelheid om al jouw potjes te winnen

Wil jij dus de mooiste game ervaring, dan adviseren wij een 4k 144hz monitor aan. Wanneer de beeldkwaliteit niet heel belangrijk is, dan kan je ook gewoon voor 1080p kiezen. 

Gaming monitor kopen

De beste gaming monitor vind je bij game-outlet. Met merken als MSI, Alienware, Samsung en meer kunnen wij altijd de beste kwaliteit monitoren leveren. Voor elke klasse gamer hebben wij wel een passend beeldscherm.

Doorloop onze stappen voor het kiezen van een beeldscherm. Zo maak jij altijd de juiste keuze. Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw monitor? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen jou bij het uitkiezen van jouw nieuwe gaming monitor.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.1 / 10 - 1916 Reviews @ Feedback Company