Terug

Amiibo

Maak kennis met amiibo, een leuke en unieke interactieve manier om je Nintendo-personages en -games te beleven!
--
Bij 2 Amiibo figuren krijg je - 5% korting.
Bij 3 Amiibo figuren krijg je - 12.5% korting.
Bij 4+ Amiibo figuren krijg je - 20% korting.

Filters

Maak kennis met amiibo, een leuke en unieke interactieve manier om je Nintendo-personages en -games te beleven! 

Amiibo zijn interactieve figuurtjes en kaarten die je in games kunt gebruiken. Scan een amiibo tijdens het spelen van compatibele Nintendo Switch-, Nintendo 3DS- of Wii U-software en ontdek verrassende nieuwe spelonderdelen! amiibo doen in elke Nintendo Switch game iets anders: ze kunnen toegang bieden tot nieuwe spelstanden, personages, wapens of opties. Ook kunnen verschillende games je amiibo krachtiger maken, zodat deze een geharde bondgenoot wordt... of een tegenstander van formaat!

Hoe werkt Amiibo?

Elke amiibo (meervoud: "amiibo") is zodanig vormgegeven dat het lijkt op een personage uit een videogame. Wanneer een speler de RFID-chip in een amiibo met een compatibel Nintendo-systeem scant, herkent het systeem welke amiibo het is en handelt ernaar.

De specifieke effecten van het poppetje variëren van spel tot spel. Bij sommige spellen, zoals Super Smash Bros., kunnen spelers informatie opslaan in hun amiibo, waardoor ze personages kunnen aanpassen, gegevens kunnen opslaan en de opgeslagen inhoud kunnen meenemen om op de consoles van vrienden te spelen.

Zijn Amiibo verplicht om Nintendo Games te kunnen spelen?

Nee, je bent niet verplicht om Amiibo te gebruiken om spellen te kunnen spelen. Wel is het zo dat games makkelijker worden na het scannen van het poppetje. Als voorbeeld nemen we de game Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch. Scan Mario en je wordt 30 seconden lang niet geraakt door vijanden en Princess Peach levert daarnaast een groot hart op. In The Legend of Zelda: Breath of the Wild kunnen ze gebruikt worden voor extra items, wapens en kleding.

De juiste amiibo kan je dus een voordeel geven, maar je zal niets missen als je dat niet doet.

Welke Nintendo-systemen werken met Amiibo?

Amiibo werd voor het eerst geïntroduceerd voor de Wii U en werden ook compatible met de New Nintendo 3DS. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken in combinatie met de Nintendo Switch. Amiibo zijn niet region-locked, wat betekent dat je amiibo uit Japan, Europa of Noord-Amerika kunt gebruiken, ongeacht het type Nintendo-systeem dat je hebt.

De chip scanner vind je hier:

Wii U - Op de GamePad.

Nintendo Switch - In de rechter Joy-Con en ook in de optionele Pro Controller.

Nieuwe Nintendo 3DS en 3DS XL - In het onderste aanraakscherm.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company