Terug

Officiele aankondiging Nintendo SWITCH

Officiele aankondiging Nintendo SWITCH

Eindelijk, het is zover. Nintendo heeft de console onder de codenaam Nintendo NX eind vorig jaar officieel uit de doeken gedaan. De nieuwe Nintendo console gaat de Nintendo Switch heten en is vanaf 3 maart al verkrijgbaar. De adviesprijs is €349,- Deze prijs kan per aanbieder verschillen.

Nintendo presenteert de Switch als een console die je op 3 verschillende manieren kan gebruiken:
1. TV- Stijl : Sluit je systeem aan op je tv, zodat zowel kinderen als volwassenen games kunnen spelen. Dit is de ideale manier om thuis plezier te maken met familie en vriendenervaringen!.
2. Tafel – stijl: Als je geen tv bij de hand hebt, klap dan de standaard van de Nintendo Switch uit en geef een Joy-Con aan een vriend om samen of tegen elkaar te spelen op het scherm.
3. Handheld-stijl: Ervaar de gameplay als thuis op de tv, waar je ook bent. Speel meeslepende games waarvan je dacht dat je ze nooit buiten de deur kon spelen.
 

De Nintendo Switch krijgt een capacitief touchscreen
Tweakers en Eurogamer weten al te melden dat de Switch een 6,2 inch scherm met een resolutie van 1280x720 pixels gaat krijgen. Ook alspreken ze van een capacitief touchscreen (extra gevoelig touchscreen). Tot slot wordt er ook nog gesproken van mogelijk infrarood sensoren in de Switch. In dit geval zullen de losse controllers dienst doen als Wii controllers wanneer de Switch in het docking station is geplaatst en het eventuele touchscreen dus niet beschikbaar is.
 

Online multiplayer
Als je jezelf aanmeldt voor de onlinedienst van de Nintendo Switch, kun je spelen met vrienden en andere spelers van over de hele wereld. Spelers die zich hiervoor hebben aangemeld, kunnen ook gebruikmaken van een speciale app voor smartphones en tablets om online andere spelers te zoeken, afspraken te maken om te spelen en voicechat te gebruiken tijdens het spelen. Met de nieuwe console is het eveneens mogelijk om zonder een actieve internetverbinding online de multiplayer modus te spelen tegen vrienden. Gebruikers kunnen deze betaalde onlinedienst tot de herfst van 2017 gratis gebruiken, daarna word het betaald. De tarieven hiervan zijn nog niet bekend.

Joy-Con Controller
Aan de Nintendo Switch zitten twee controllers die je samen of apart kunt gebruiken: de Joy-Con-controllers. Als je de twee Joy-Con-controllers vastmaakt aan de Joy-Con-houder, dan kun je ze gebruiken zoals een traditionele controller. Iedere Joy-Con vormt ook een opzichzelfstaande controller. De Joy-Con-polsbandjes die je in de verpakking vindt,  kan je vast maken aan de controller en doe je de bandjes rond je pols om de bewegingsbesturing van de Joy-Con te gebruiken.

HD-trilfunctie
Stel je voor dat de Joy-Con een glas met ijsblokjes is. Dankzij de HD-trilfunctie voel je hoe de ijsblokjes elkaar raken als je de Joy-Con kantelt en ronddraait. Eén ijsblokje of twee... De HD-trilfunctie is zo realistisch dat je zelfs kunt voelen hoeveel ijsblokjes er in het glas zitten. Het is bijna alsof je een echt glas vasthoudt. De HD-trilfunctie van de Joy-Con zorgt voor een realistische ervaring die beeld en geluid alleen niet teweeg zouden kunnen brengen. Kortom een geheel nieuwe en ongekende ervaring en gameplay!
 

Vorm, beweging en afstand herkennen
Als je de trilfunctie al interessant vond, dan kan je misschien je oren niet geloven bij het volgende. De rechter Joy-Con controller is namelijk bevestigd met een infrarood-bewegingscamera die de vorm, beweging en afstand van voorwerpen kan herkennen. De camera kan bijvoorbeeld het verschil zien tussen de handgebaren steen, papier en schaar. Hierdoor kun je unieke gameplay ervaren die je nog nooit eerder hebt gezien! Een wereld van nieuwe ervaringen!  
 

Launch- en release line-up Nintendo Switch 
Dit zijn de eerste games waarvan we weten dat deze beschikbaar zijn: 
 

 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 2. 1-2 Switch
 3. Arms
 4. Just Dance 2017
 5. Mario Kart 8 DeLuxe (28 april)
 6. Splatoon 2 (Zomer 2017)
   


Later in 2017 : 

 1. Super Mario Odyssey (najaar 2017)
 2. Super Smash Bros.
 3. Super Bomberman R
 4. Fire Emblem
 5. Skyrim
 6. Mario Rabbids RPG
 7. Sonic Mania
 8. Skylanders Imaginators: Starter Pack
 9. Telltale games: Guardians of the Galaxy
 10. Xenoblade X
 11. Mario Maker
 12. Pokemon "Stars'
 13. Pikmin 4
 14. Fire Emblem Warriors
 15. EA FIFA
 16. NBA 2K

De Nintendo Switch in actie 
Check hieronder het introductiefilmpje van de Nintendo Switch en beoordeel zelf! #MustHave or nah? ;)NINTENDO SWITCH NU VERKRIJGBAAR ALS PRE ORDER OP ONZE WEBSHOP WWW.GAME-OUTLET.NL

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box