Terug

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale, de gratis, last-man-standing game-mode met 100 spelers op Epic Games' Fortnite is zonder twijfel de grootste opkomende game van het moment. In Januari tikte het al de 45 miljoen spelers aan, en de game-mode is nog geen 150 dagen oud! Een zeer interessante game, voor zowel de casual als de competitieve speler.

Save The World

Eerst even de andere kan van Fortnite; Op 26 september 2017 bracht Epic Games, Fortnite: 'Save The World' uit, een betaalde PVE (Player Versus Environment) game waarin je hordes van zombies probeert te stoppen. Dit kun je in Fortnite op andere manieren benaderen dan bij de meeste zombie games. Naast schieten, laat Save The World je een fort bouwen met de materialen die te verzamelen zijn in de map, ook kun je traps plaatsen en je fort weer versterken met betere materialen. Save The World is zowel solo als co-op/online te spelen en er zit zelfs een storyline in. De game-mode is zeker het spelen waard omdat het erg progressief is en eens een nieuwe dimensie geeft aan zombie-horde games.

 

‘Hordes van zombies in Save The World’

Hordes van zombies in 'Save The World'

 

Battle Royale

Nu over naar de game-mode waar Fortnite haar onverwacht grote succes aan te danken heeft: Battle Royale. Het concept van Battle Royale (een last-man-standing gevecht met een grote groep) is al eerder een groot succes geworden in games als ‘H1Z1’ , ‘Arma 3’ en ‘Player Unkown Battlegrounds’ (PUBG). Toch doet Epic Games' Fortnite iets beter, het stormt namelijk langs de records van de drie games terwijl het officieel nog in bèta is.

 

Voor als je nog nooit van Battle Royale hebt gehoord; Je start een spel met 100 spelers. Je kunt dit solo, duo’ of als squad van 3 of 4 spelers spelen. Het spel begint als er een ‘battlebus’ over de map vliegt met alle spelers daarin. Iedereen kan zelf kiezen op welk moment en waar ze uit de bus willen springen om in zo’n goed mogelijke startpositie te komen. Als jij of één speler van je team gedood wordt door een ander, ligt diegene uit de game maar kan hij de overige spelers bekijken. Bij het begin zijn er veel spelers in en grote map, maar wanneer de timer is afgelopen, worden alle spelers naar een bepaald punt in de map gedwongen door ‘de storm’. Deze storm haalt langzaam je health naar beneden dus je moet zorgen dat je op tijd in het aangewezen gebied komt. Je wint het door als laatste over te blijven. Dit concept is dus al eerder gebruikt maar er zijn een aantal duidelijke punten waarop Fortnite's versie van Battle Royale zich onderscheidt. Hieronder een lijst:

 

De storm gezien op de mini-map

De 'storm' gezien op de mini-map

 

Frequente updates

Sinds de release van Battle Royale (26-09-2017) bracht Epic's team maar liefst 23 updates uit om de game verder te ontwikkelen. Deze updates bevatte naast bug fixes ook vaak nieuwe wapens, items of event game-modes. Dat laatste houdt in dat tijdens bepaalde evenementen de map daarop wordt aangepast of zelfs een hele nieuwe manier van spelen wordt toegevoegd. Zo vond je in december kerstbomen, struiken met kerstballen, en een versierde ‘battlebus’. Ook experimenteert Epic met een aantal nieuwe game-modi binnen Battle Royale. Voor één week kon je bijvoorbeeld 50 vs. 50 spelen i.p.v. de gebruikelijke solo, duo of squad gevechten óf had je een sniper-only modus waarin je alleen snipers en revolvers kon gebruiken.

 

‘Retail Row’ tijdens de feestdagen

'Retail Row' tijdens de feestdagen

 

Gratis en op elk platform

Fortnite Battle Royale is gratis, dit zorgt natuurlijk voor veel extra spelers omdat er daardoor eigenlijk geen drempel is. Gamers op PS4, XBOX One, PC en Mac hebben allemaal de mogelijk te beginnen met het spelen van Battle Royale. Ook is cross-play mogelijk gemaakt (console-spelers spelen samen met PC-spelers) en deze feature komt niet vaak voor. Er bestaan wel in-game aankopen voor skins, een andere axe, dansjes en gebaren. Deze hebben echter geen invloed op de gameplay zodat iedereen gelijke kansen blijft houden, wat ook weer te prijzen valt. Dit maakt een game ook zeer interessant voor E-sports.

 

In-game aankopen

In-game aankopen

 

Perfecte community

De community, de actieve groep gamers die feedback op een game geeft en de algemene opinie bepaald op social-media van een game. Ze kunnen iets maken of breken. Als grote groep (potentiële) kopers van een game is, een community erg bepalend hoe een game zich vormt. Zo heeft de community van Call Of Duty wel eens (mede) gezorgd voor een record van 3 miljoen dis-likes op de trailer van Infite Warfare in 2016. Fortnite zit wat dat betreft goed. Epic's communicatieteam gaat erg persoonlijk om met klachten en brengt meestal binnen een week een update uit om klachten te verhelpen. Ook word Epic's team geprezen voor het niet 'hebzuchtig' zijn in tegen stelling tot andere grote uitgevers zoals EA en Activision, dit komt mede- doordat Fortnite gratis en beschikbaar is voor iedereen en de in-game aankopen het spel niet daadwerkelijk veranderen. Epic Games heeft de gunfactor van haar spelers.

 

Landen bij 'Tilted Towers'

Landen bij 'Tilted Towers'

 

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid voor een game bepaald veel over het aantal gebruikers. Fortnite is beschikbaar voor de grootste consoles, het is gratis en voor iedere leeftijd. Ook is het erg gemakkelijk voor beginners om er in te rollen. De meeste actie is ook grofweg verdeeld over bepaalde delen van de map. Je hebt als drukste punt 'Tilted Towers', een stad met flats en appartementen waar er altijd wel spelers landen wat weer resulteert in veel actie vanaf de start. Voor beginners heb je bijvoorbeeld 'Moisty Mire', een moerassig gebied waar je meestal rustig aan de game kunt beginnen zonder te veel heisa. Elke plek op de map heeft een bepaalde hoeveelheid loot. Hoe meer loot te verkrijgen, des te meer mensen, 2+2=4 (quick maths). 

 

 Spelers springen uit de battlebus

Spelers springen uit de 'BattleBus'

 

Vernieuwende en snelle gameplay

Het belangrijkste aspect van elke game blijft natuurlijk de gameplay. Ook hier kiezen veel spelers voor Fortnite over haar grote concurrent, PUBG. Dit komt omdat Fortnite een stuk meer 'fast-paced' actie heeft. Die actie komt voornamelijk doordat de map van Fortnite aanzienlijk kleiner is dan PUBG maar er ook gewoon met 100 man gespeeld wordt. Daarnaast zit het hem al in de naam FORTnite, je kunt er forten bouwen. Over de gehele map kun je hout, steen en metaal verzamelen om je structuren mee te bouwen. Dit zorgt voor meer strategie in, want je bouwt niet om het mooiste fort te maken, maar om je zelf te helpen en verdedigen. Ramps, muren, plafonds/vloeren en piramides kun je bijna overal plaatsen waar je wilt. Deze kun je ook weer aanpassen om er deuren, ramen of wat-dan-ook in te maken.

 

Ligt het schieten jou dus niet zo, maar ben je wel een strategisch architect? Dan kun jij je team zeker helpen aan een 'Victory Royale!'

 

'Victory Royale!'

'Victory Royale!'

 

 

 

Reacties

 • Placeholder

  wertypatat000000000000000000000001

  22 / 02 / 2018

  fortnite!!!!!!!!!!!

 • Placeholder

  wertypatat000000000000000000000001

  22 / 02 / 2018

  fortnite is cool

 • Placeholder

  Floydje

  22 / 02 / 2018

  Teije hoe bedoel je save the world gratis word die gratis??

 • Placeholder

  Erik

  22 / 02 / 2018

  Vandaag op de xbox one van mijn zoon gezet maar kan het alleen maar spelen via Live account wat geld kost. Wanneer wordt dit gratis dan?

 • Placeholder

  Sem

  22 / 02 / 2018

  Fortis is het leukste spel ooit maar ik heb het nog niet

 • Placeholder

  Teije van der Laan

  22 / 02 / 2018

  Hoi Rick! Fortnite Battle Royale is, en blijft gratis! De offline-mode; Save The World kost nu wel geld maar die wordt ook gratis later. - TJ

 • Placeholder

  Rick

  22 / 02 / 2018

  Blijft fortnite gratis

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box