Terug

COD: Infinite Warfare

COD: Infinite Warfare

Bij Game-Outlet hebben we een soort haat-liefde verhouding met de laatste maanden van het jaar. Als echte shooterfanaten zijn we blij met de twee grote FPS franchises, Call of Duty (CoD) en Battlefield, die dan hun nieuwste games uitbrengen. Aan de andere kant hebben we helemaal geen tijd om ze allebei te spelen!

Gelukkig wordt de keuze ons dit jaar iets makkelijker gemaakt. Want waar Battlefield teruggaat naar het begin van de vorige eeuw, kiest CoD voor een verre toekomst. Chris en Michael zijn sci-fi liefhebbers en daarom is CoD: Infinite Warfare daarom op het lijf geschreven, terwijl Paul en Jasmin liever te paard hun shooterkunstjes vertonen. Behoor jij tot de sci-fi fanaten? Lees dan snel verder! En anders mag je natuurlijk ook verder lezen, we zijn heel tolerant bij Game-Outlet ;)


 

Toekomstmuziek

Zoals je al kon lezen, speelt CoD: Infinite Warfare het na Advanced Warfare, dat zich tussen 2054 en 2061 afspeelde, nu nóg verder in de toekomst. Inmiddels beginnen de grondstoffen op aarde toch echt op te raken en halen we het van andere planeten in ons zonnestelsel. De UNSA zorgt ervoor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid. Natuurlijk zijn er altijd weer kwajongens (in dit geval de Settlement Defense Front) die het allemaal niet bevalt en zélf de controle willen over die kostbare grondstoffen. Zij slaan toe tijdens een jaarlijkse parade, waarbij bijna de hele UNSA floot aan gort wordt geschoten en meteen enkele wereldleiders een kopje kleiner worden gemaakt.


 

 

Gelukkig is luitenant Nick Reyes ter plaatse (dat ben jij!), die de aanval heroïsch af weet te slaan. Als dank krijg je zo ongeveer het enige overgebleven schip toegewezen, dat heel toepasselijk de "Retribution" heet. Die krijg je compleet met bemanning van verschillende nationaliteiten, waarmee gelijk alle stereotypen en diverse bevolkingsgroepen zijn vertegenwoordigd. Want dat is ook belangrijk in de hedendaagse triple A games!


Single player campaign

De campaign draait vooral om de avonturen van Nick Reyes en zijn crew, die in de Retribution de ruimte door crossen, op zoek naar de aanstichters van alle ellende. Je schip speelt daarin een belangrijke rol, aangezien dat de plek is waar je tussen de missies door je tijd doorbrengt voor een onderonsje met je crew, om de schade aan je schip te bekijken en te beslissen welke missie je als volgende gaat oppakken. Naast de hoofdmissies van de campaign, die in lineaire volgorde te spelen zijn, heb je de keus uit verschillende optionele missies waarmee je bepaalde upgrades of wapens vrij kunt spelen en waarin je de andere personages wat beter leert kennen.

Tijdens de missies zijn er drie verschillende manieren van spelen, die allemaal in dezelfde missie kunnen plaatsvinden:

- Space battles die we wel kennen van Star Wars en andere space combat games, waarin je het met een klein ruimteschip (de Jackal genaamd) opneemt tegen de vijandelijke vloot.

- Zero gravity combat waarbij je in gewichtloze toestand optimaal gebruik moet maken van je skills en mogelijkheden van je ruimtepak om de missie tot een goed einde te brengen.

- Infantry combat zoals we van CoD gewend zijn, gewoon met de voetjes op de vloer. Deze keer wel op wat exotischer locaties zoals ruimtestations, andere planeten en wie weet wat de campaign nog meer voor ons in petto heeft.

 

 

 

 

Multi player madness 

Natuurlijk is een CoD game niet compleet zonder uitgebreide multi-player mode. Ook deze editie biedt je weer een groot aantal maps, ieder met zijn eigen settings en strategieën die je kan benutten door de manier waarop je jouw personage hebt uitgerust. Met de zogenaamde Combat Rigs kun je je specialiseren in lange afstandsgevechten, je handen vuil maken met close-quarters combat of iedereen te slim af zijn met technische snufjes. In totaal zijn er zes verschillende Combat Rigs te kiezen, die je weer verder kan aanpassen naarmate je meer ervaring opdoet. Hoewel de multiplayer modes voor zover we nu weten, verder vrij dicht bij de modes van vorige CoD games liggen, biedt de setting de nodige afwisseling. Daarnaast is er ook een nieuwe Defender Mode, waarin je zo lang mogelijk een belangrijk item bij je moet houden zonder door de vijand te worden gepakt.

 

 

 

Virtual Reality

De PSVR is inmiddels losgelaten op het gamingvolk (ongetwijfeld heb je die al bij ons besteld, anders kun je dat hier alsnog doen ;) ) en ook CoD kan niet om de kracht van VR heen. Daarom is er speciaal voor PSVR een extra missie gemaakt waarin je je eigen Jackal bestuurt tijdens een grote space battle. Sowieso is dit al vrij spectaculair, maar met de PSVR headset op voelt het écht alsof je in de cockpit zit, geflankeerd door enorme ruimteschepen en omringd door spectaculaire explosies. Een heerlijk voorproefje van wat er allemaal mogelijk is in het space shooter genre en vooral een mooi extraatje voor iedereen die CoD:IW in huis haalt.

 

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Over extraatjes gesproken…CoD:IW heeft er nog eentje achter de hand waar echte fans van de serie spontaan van beginnen te watertanden. Iedereen die de Legacy Edition in huis haalt, krijgt er gratis en voor niets (zo zien we het graag!) een remastered versie van Call of Duty: Modern Warfare bij! Deze iconische game die nog steeds de basis vormt voor de huidige CoD games, kent een grote schare fans. De remaster is dan ook meer dan welkom, met vernieuwde graphics en enkele gameplayverfijningen die de latere CoD games hebben geïntroduceerd. Ook de multiplayer mode van deze game is in zijn geheel meegenomen, met zelfs enkele DLC maps die later dit jaar beschikbaar worden gesteld. Alsof je aan CoD:IW nog niet genoeg had, blijf je ook hiermee de komende maanden meer dan zoet.

 

 

Must buy?

Voor ons wel! Met de spannende setting, een extra VR mode én de toevoeging van één van onze favoriete shooters ooit laat ons geen seconde twijfelen. Onze pre-orders staan dan ook al keurig netjes geregistreerd in het systeem, zodat we niets hoeven te missen. Wil jij ook zeker zijn van de game op het systeem van jouw keuze? Ga dan naar de gamepagina om jouw pre-order vast te leggen en wie weet zien we elkaar straks op het digitale slagveld!  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.

 

 

 

Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box