Terug

Battlefield 1 | Update

Battlefield 1 | Update

Als ervaren virtuele oorlogsveteranen kennen we het Midden Oosten, Europa ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en menig futuristisch slagveld als geen ander. Met onze ogen dicht schieten we ons een weg door nazi-Duitsland of stoffige woestijndorpjes. Daarom verbaast het ons bij Game-Outlet dat er nog bijna geen FPS games zijn die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog afspelen. Tanks, vliegtuigen, zeppelins, paarden, vlammenwerpers en ouderwetse bajonetten vormen de ideale combinatie voor een potje knallen! Toch?

 

Technologische omslag

Een groot aantal voertuigen besturen is altijd al de charme geweest van Battlefield en deze keer is dat niet anders. Doordat de Eerste Wereldoorlog qua technologie een soort omslagpunt was in oorlogsvoering, staan alle technologieën waar we nu zo aan gewend zijn, nog in de kinderschoenen. Daardoor zijn paarden en sabels nog net zo belangrijk als tanks en machinegeweren. En nemen de eerste Fokker vliegtuigen het op tegen grondtroepen die met geïmproviseerd luchtafweergeschut hun mannetje staan…of aan flarden worden geschoten. 

Natuurlijk kun je al die voertuigen weer besturen en in jouw voordeel gebruiken. Toch komt daar de nodige strategie bij kijken. Je tank lijkt supersterk, tot een peloton mannetjes op hun strijdrossen je ijzeren gevaarte omsingelt. Eén welgemikte granaat en die formidabele tank verandert in je ijzeren graf. Tot je natuurlijk een paar seconden later bent gerespawned op het slagveld! That was close!

 

Wapens van alle soorten en maten

Die combinatie van oud en nieuw zie je ook terug in de wapens die in Battlefield 1 tot je beschikking staan. De Sniper Rifle, waar we zo van houden en die we tegelijk zo haten, was bijvoorbeeld nog niet helemaal doorontwikkeld. Er zijn al wel scherpschutters, die een krachtig geweer met een dikke lens erop gebruiken. Maar een perfecte headshot plaatsen is erg moeilijk en wat duurt dat laden lang! Machinegeweren zijn nog maar net draagbaar en daarom nog erg gevoelig voor technische mankementen en ze zijn misschien niet zo sterk als je zou verwachten.

 

 

Close-combat is daarom net zo belangrijk in Battlefield 1. Shotguns zijn gelukkig van alle tijden en ook aan de vlammenwerper kunnen we het nodige sadistische plezier beleven. Daarnaast beschik je over een heel scala aan handwapens, zoals messen, sabels, knotsen (het lijkt de middeleeuwen wel) en zelfs scheppen. Die laatste kun je gebruiken om iemands hersens in te slaan, maar beter zet je die strategisch in door je eigen loopgravennetwerk te graven en de vijand te verrassen.
 

Multiplayer modes

Net als bij de vorige Battlefield games, vindt het multiplayer strijdtoneel plaats op enorme maps waar meer dan zestig spelers elkaar op strategische wijze een kopje kleiner maken. Met zoveel man kom je om in de aanvalsmogelijkheden en de verschillende modes geven je nog meer opties om de game naar jouw hand te zetten.
 

1. Messenger Pigeon

De ‘Messenger pigeon’ mode, één van Battlefield 1’s nieuwe multiplayer modes, had niet beter aan kunnen sluiten bij de setting. Het is namelijk de bedoeling om een postduif te vinden die ergens op de kaart is geland. Veel succes daarmee, want er zit vast geen GPS zendertje op het kleine beestje. Heb je de kleine rakker uiteindelijk toch gevonden, dan neem je ‘m mee naar een veilige zone, zodat je met de duif een luchtaanval op de tegenpartij kan aanvragen.
 


2. Operations 

Operations is nog een nieuwe mode voor Battlefield 1, waarin de spelers worden verdeeld in twee teams: een verdedigend en een aanvallend team. Het aanvallende team zet de aanval in (duuh) terwijl het verdedigende team hun gebied verdedigt. Wanneer het verdedigende team te ver wordt teruggedrongen naar de uiteinden van de map, dan gaat de strijd gewoon verder op een nieuwe map! En wint het verdedigende team weer terrein, dan keer je terug naar de vorige map. Dat belooft dynamische potjes, waarbij de strijd zomaar kan omslaan in het voordeel van het andere team.
 

3. Conquest 

Vrees niet! Genoeg klassieke modes die je gewend bent van de vorige Battlefield games maken hun opwachting in Battlefield 1, waaronder Conquest. Eén van de favoriete modes van vorige games, waarin je door samen te werken diverse controlepunten op de landkaart moet zien te veroveren. Gezien de grootte van de maps kan dat alleen door goed teamwork en efficiënt gebruik van vliegtuigen en tanks. Deze keer zullen paarden volgens ons ook een beslissende rol spelen in deze modus.

 

War stories

Op de lange termijn blijft multiplayer de grootste trekpleister van Battlefield, maar een single player campaign mag anno 2016 volgens ons ook niet ontbreken! Gelukkig worden we op onze wenken bediend, want voor de ‘lone wolfs’ onder ons die liever alleen werken, bevat Battlefield vijf War stories. Dit zijn aparte verhalen, gebaseerd op verschillende locaties en gebeurtenissen van de eerste wereldoorlog.

Zo doorkruis je de woestijn in het Midden- Oosten, aan de zijde van de inmiddels legendarische Lawrence of Arabia. Samen moet je het opnemen tegen de vijand, die technologisch een stuk voorloopt, om hun meest dodelijke nieuwe wapen uit te schakelen. In een andere war story trotseer je het natuurgeweld van de besneeuwde alpen, terwijl de strijd losbarst om een strategisch fort dat de strijd in de regio kan beslissen.
 

 

Tijd voor Battlefield!

De tanks staan te ronken, de paarden zijn aan het warmlopen en de mitrailleurs krijgen hun laatste smeerbeurt. Allemaal ter voorbereiding op de strijd die 21 oktober losbarst! Heb je vragen over Battlefield 1 of de verkoop bij Game-Outlet? Stel ze dan gerust in onze chat, of ga meteen naar de pagina van de PS4, Xbox One of PC versie om je pre-order te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat je op de release direct in het strijdgewoel kan storten!
 

 

  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.

 

 

 

Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box