Terug

LEGO Worlds

LEGO Worlds

Wij van Game-Outlet zijn stoere gamer boys. Lego? Pfff nee hoor, daar spelen we niet meer mee. Als kind? Ja, natuurlijk! Uuuuren zaten we te spelen en bouwden we de mooiste creaties. Robots, treinen, ruimteschepen, huizen en kastelen, je kan het zo gek niet bedenken.

Nu staan die duizenden blokjes op een stoffige zolder, in een stoffig hoekje in stoffige dozen. Lego zijn we gewoon een beetje ontgroeid, we gamen veel liever. Oh, maar wat is dat? Lego Worlds? Een nieuwe Lego game waarmee je enorme Legowerelden verkent, je eigen werelden creëert, met vrienden samen kan bouwen en de beschikking hebt over allerlei Legowapens en voertuigen? Take my moneyz plz!!

 

Werelden verkennen

Zoals de naam al doet vermoeden,draait het in Lego Worlds allemaal om enorme werelden gemaakt van Lego, bevolkt met Lego karakters en bebouwd met Lego bouwwerken. Het is aan jou om als kersverse Lego avonturier die enorme sandbox te verkennen om je Legoverzameling uit te breiden. Er zijn tientallen verschillende omgevingen, ieder met een heel eigen uitstraling, planten en dieren. Zo verken je koude ijsvlaktes, uitgedroogde woestijnen, vochtige regenwouden of heel Hollands aandoende vlaktes met vredig grazende koetjes en kalfjes.


Iedere zichzelf respecterende avonturier heeft natuurlijk een safari helm op


Verkennen kan te voet, maar als doorgewinterde gamers is die trage, alledaagse manier van voortbewegen natuurlijk niet aan ons besteed. Snelle voertuigen willen we, of stoere beesten om op rond te rijden. Gelukkig kun je dan je lol op in Lego Worlds. Alles wat rondloopt, rijdt of vliegt kun je besturen om nieuwe gebieden te verkennen die eerder ontoegankelijk waren. Wij zijn vooral gecharmeerd van de graafmachine, waar geen legoberg tegenop kan. Pas wel op met parkeren. En weet je de legendarische draak te vinden in het helse vulkanische landschap, dan kunnen de andere spelers hun borst beter natmaken. Zijn vurige adem legt zonder pardon een vredig Legodorpje in de as.
 

Het eerste wat wij gaan proberen is recht naar beneden graven, om te kijken of we aan de andere kant van de wereld uitkomen.

 

Bouwen en aanpassen

De meeste lol van Lego beleef je natuurlijk met dingen bouwen. Al die blokjes worden pas echt leuk als je er iets mee kan doen, toch? Wanneer je in Lego Worlds eenmaal wat blokjes hebt gevonden en gekocht met studs, de kleine ronde legolokjes die als een soort betaalmiddel dienen, kun je naar hartelust bouwen aan je eigen meesterwerk. Om er vervolgens mee te pronken wanneer andere spelers jouw wereld komen bezoeken! De sandbox van Lego Worlds komt dan pas echt goed tot zijn recht. Je kunt jouw eigen creaties, wapens of voertuigen gebruiken om heerlijk rotzooi te trappen in iemand anders zorgvuldig gebouwde wereld. Check de multiplayer trailer hieronder om een indruk te krijgen van alle mogelijkheden!


Meer dan Minecraft

Lego Worlds wordt nu al vaak vergeleken met Minecraft. We snappen dat wel een beetje. Al die blokjes lokken dat ook gewoon uit en er bestaan ook Minecraft Lego sets! Toch zijn er de nodige verschillen tussen de twee games:
 

Crafting: Draait in Minecraft alles om crafting om je eigen materialen te maken (het zit zelfs in de naam!), in Lego Worlds komt die feature niet voor. Wij vinden dat helemaal niet zo erg, want al die blokjes één voor één bouwen, daar hebben we écht geen tijd voor!
 

Blokgroottes: Net als in het echt kent Lego Worlds tientallen verschillende blokjes van verschillende groottes en vormen. Daarmee ziet de game er niet alleen een stuk mooier uit, het geeft je ook veel meer opties om precies te bouwen wat jij wil.

 

Met verschillende blokgroottes én ronde blokken, heb je zo een leuk vakantiehuisje uit de grond gestampt.


Sneller bouwen
: Lego Worlds heeft uitgebreide tools tot zijn beschikking om je creaties te bouwen of landschappen vorm te geven. Daar zijn we maar wat blij mee, vooral na de vele uren die we in Fallout 4 hebben gestoken om onze settlements er enigszins toonbaar uit te laten zien. In Minecraft ging dat al een stuk makkelijker, maar Lego Worlds doet daar nog een schapje bovenop.
 

Controllervriendelijk: Minecraft blijft soms wat onhandig om te spelen met een controller. De makers van Lego Worlds hadden dat ook wel door en hebben er daarom alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hun game ook met een controller goed te spelen is. Wel zo fijn als je Lego Worlds op de PS4 of Xbox speelt!

 
 

 

Deel jouw creaties

Het grootste nadeel van Lego is altijd geweest dat je er nooit genoeg van hebt. Met Lego Worlds wordt dat probleem eindelijk opgelost. Dankzij prachtige graphics komen jouw eigen Lego creaties tot leven in de virtuele Lego wereld, waar je ze kunt delen met andere spelers over de hele wereld. Omdat Lego gebruik maakt van een eigen designer om mee te bouwen, zijn ook creaties die op de PS4 of Xbox zijn gemaakt, teb bekijken op de PC. En andersom! Het maakt dus niet uit op welk platform je Lego Worlds speelt, je bent altijd onderdeel van de actieve community.
 

In Lego Worlds ben je altijd onderdeel van de community. Je hoeft alleen geen huur te betalen!


Klaar voor de Lego wereld?

Onze vingertoppen beginnen al te kriebelen bij het idee dat we straks aan de slag kunnen met Lego Worlds. We kunnen niet wachten om de meest gekke, mooie of superenormgrote (is dat een woord?) bouwwerken te gaan bouwen, om ze vervolgens te showen aan al onze vrienden. En, net als in het echt, alles daarna net zo snel weer af te breken! Doe je met ons mee? Zorg dan dat je Lego Worlds niet misloopt en plaats alvast je pre-order!


Bestel LEGO Worlds nu in onze webshop!


 

 

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.
 Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company