Battlefield V speelt zich voor een deel af in Rotterdam!

Pre-order Battlefield V en ontvang speciale bonussen:

- Set Pro Gaming Thumb Grips, voor maximale controle
- Special Assignments.
- Keuze uit een van acht Special Soldier Sets in Battlefield V.

 

Dice en Electronic Arts hebben onthuld dat Battlefield V op 19 oktober uitkomt en de Tweede Wereldoorlog als thema heeft. De shooter krijgt geen premium pass of dlc's die moeten worden aangeschaft. Nieuwe maps zijn gratis en een pay-to-winmechanisme is niet aanwezig.

Tijdens de bekendmaking werd al snel duidelijk dat Battlefield V de Tweede Wereldoorlog als thema krijgt. Spelers krijgen onder andere de mogelijkheid om te vechten in Rotterdam, waar de Duitsers zware bombardementen hebben uitgevoerd aan het begin van de oorlog. Daarnaast kunnen spelers in de singleplayermodus War Stories, die ook in Battlefield 1 zat, bijvoorbeeld in de huid kruipen van een vrouwelijke Noorse verzetsstrijder.

Naast de singleplayer krijgt Battlefield V ook een co-op-modus waarbij een speler met drie andere vrienden als paratroopers achter de vijandige linies worden gedropt, waar de groep zich met beperkte middelen en munitie een weg moet zien te vinden naar het doelwit. Wat wapens en uitrusting betreft zijn er vele opties om ze geheel naar eigen smaak aan te passen. Waarschijnlijk gaan deze cosmetische aanpassingen gepaard met microtransacties, al werd daar niets over gezegd.

In de multiplayer keren traditionele modi zoals Conquest terug, maar ook de modus Operations uit Battlefield 1. In Battlefield V zal deze modus nog grootser van opzet zijn, genaamd Grand Operations. Het gaat hierbij om historische gevechten die verschillende modi en maps beslaan en enkele dagen duren. Elke ronde duurt een dag en de resultaten van eerdere dagen hebben invloed op hoe de zaken ervoor staan bij een volgende dag. Als een dag wordt verloren, krijgt je team de volgende dag wellicht minder wapens en munitie om mee te beginnen. Als het na de derde dag een ongelijke strijd is, dan volgt de laatste, vierde dag niet. Tijdens de operaties kunnen spelers unieke beloningen vrijspelen.

Rotterdam is een van de locaties in de nieuwste versie van het wereldberoemde computerspel Battlefield. Spelers moeten tegen elkaar vechten in Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, zegt uitgever EA Games.

Hoe de stad in het oorlogspel te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Op de onderstaande afbeelding zijn het Witte Huis, de Oude Haven en de Maasbruggen te zien.

 

 

Volgens Dice zit er in Battlefield V een vernieuwd bewegingssysteem met nieuwe animaties, al werd daar weinig over verteld. Ook werd benadrukt dat veel kapot kan worden geschoten, wat bijvoorbeeld ook al in Battlefield: Bad Company 2 het geval was. In de nieuwe game kunnen spelers bijvoorbeeld gebouwen kapot schieten en dat gaat niet alleen met explosieven; ook vuurwapens met een zwaar kaliber kunnen schade aanrichten. Een andere vernieuwing is het feit dat spelers uit de support-klasse met een gereedschapskist fortificaties kunnen bouwen, maar ook bijvoorbeeld greppels kunnen graven of mitrailleurposten kunnen opzetten. Andere klassen kunnen dit ook, maar de support-klasse is hier veel beter in.

Wat betreft wapens en voertuigen zullen vele bekende exemplaren te vinden zijn in Battlefield V, zoals de Duitse Tiger-tank, de Sturmtiger of de Britse Churchill-tank. Het Duitse MG-42-mitrailleur ontbreekt evenmin en in de trailer is te zien hoe een Duitse V-1 inslaat.

Er waren maanden geleden al meerdere geruchten dat de nieuwe Battlefield-titel de Tweede Wereldoorlog als thema zou krijgen. Enkele dagen geleden plaatste EA een kort teaserfilmpje waarin de Union Jack van het Verenigd Koninkrijk was te zien en een vlag met het Duitse IJzeren Kruis. Woensdag werd er ook al een afbeelding geplaatst met een soldaat die onder meer de Colt M1911 vasthoudt, een pistool dat in de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen werd gebruikt.

 

De Pro Gaming Thumb Grips zorgen voor:

+ 37% meer Precisie
+ Extra Grip
- 4 verschillende vormen beschikbaar.
- geschikt voor zowel de PS4 Dualshock als de Xbox One Controller

Pro Gaming Thumb Grips

4 Producten