Terug

Watch Dogs 2 | Preview

Watch Dogs 2 | Preview

Hackers zijn cool. Dat is een feit. Dus zeggen we niet dat wij dat vinden, het is gewoon zo. Kun je een beetje goed hacken, dan ligt de wereld aan je voeten, verdien je bakken met geld door te bewijzen dat je de nieuwste beveiligingen tóch kan kraken en zorg je op die manier voor een veiligere (digitale) wereld.

In Watch Dogs 2 speel je een hacker die niet achter zijn met sigarettenpeuken en lege Red Bull blikjes bezaaide bureau zit. Hoofdpersoon Marcus Holloway lijkt meer op een assassin uit Assassin’s Creed, die andere game uit de Ubisoft stal. Met zijn coole petje op en zijn smartphonein de hand, bestuur je hem door de straten van San Fransisco. Ondertussen alles hackend wat los en vast zit om de politieke agenda van DedSec en de bestrijding van ctOS 2.0 te bevorderen.
 

Watch Dogs 2 speelt zich af in het kleurrijke San Fransisco


DedSec en ctOS 2.0

Nu kunnen we ons voorstellen dat de vorige alinea wat vragen oproept. Wat betekenen al die termen? Aangezien we met een vervolg te maken hebben, wordt er al wat van je verwacht als speler. We zullen je heel kort bijpraten: DedSec is de hackersorganisatie die in het eerste deel de strijd aanbond met ctOS. Een besturingssysteem ontwikkeld door de Blume Corporation dat de hele stad zo ongeveer controleerde. De nieuwe versie hiervan probeert nu San Fransisco over te nemen en daar moet jij een stokje voor steken. Waarom? Omdat de Blume Corporation een evil multi-national is die de hele wereld wil beheersen. En daar hebben Hackers een hekel aan.
 

Marcus Holloway beschikt nu ook over om drone om zijn vuile werk op te knappen.


Hacker powers

Als hacker kun je wel slim zijn en goed kunnen hacken, toch ben je altijd gebonden aan een PC. Toch? Fout! In Watch Dogs 2 beschik je over de zogenaamde profiler, die je met je smartphone bestuurt. Met dit krachtige systeem kun je altijd en overal apparaten hacken, waarmee je jouw eigen speelstijl bepaalt. Zo kun je met je powers camera’s uitschakelen, bewakers afleiden of beveiligingssystemen op hol laten slaan, terwijl je zelf sneaky op je doel afgaat.

Neem je liever het recht in eigen hand? Dan kan dat ook! Je hebt weer genoeg wapens tot je beschikking om je rechttoe-rechtaan een weg naar je doel te schieten. Daarnaast beschik je over een drone, die de nodige vuile klusjes voor je op kan knappen, zoals het hacken, zodat je deze door de straten van San Fran kan besturen, terwijl je zelf veilig op een hoog gebouw zit.
 

Naast je hacking skillz, beschik je nog altijd over gewone wapens.


Samenwerken of tegenwerken?

De DedSec aanhang is groot in San Fransisco, waardoor je nooit verlegen hoeft te zitten om hulp bij het uitvoeren van je missies. Wanneer je online speelt tenminste, want dan kun je andere spelers uitnodigen om je te helpen. Maar pas op, als je de megalomane hacker uit gaat hangen en teveel chaos veroorzaakt in het normaal zo vredige met hipsters bezaaide San Fran, wordt je game geïnfiltreerd door tot wel drie tegenstanders, bestuurd door andere spelers. Met hun eigen hacker powers én hulp van de politie kunnen die je het leven flink zuur maken en de bounty opstrijken die op jouw hoofd staat.
 

Als hacker ben je nooit alleen! In Watch Dogs 2 kun je de hulp inroepen van andere hackers.


To hack or not to hack?

Aangezien wij hackers cool vinden, we San Fransisco cool vinden én graag met drones oefenen voor ons toekomstige Game Outlet drone-bezorgingssysteem kunnen we niet wachten om de wereld van Watch Dogs 2 veiliger te maken! Want onthoud dat hackers de good guys zijn! Zorg dat je niets mist en plaats snel je order voor Watch Dogs! Gewoon via de game pagina. See you in Frisco!  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company