Terug

Star Wars Jedi: Fallen Order - Review

Star Wars Jedi: Fallen Order - Review

Vorige week verscheen de videogame Star Wars Jedi: Fallen Order en ik vind het wel passend dat ik er iets over schrijf gezien het feit dat de game gerelateerd is aan de films.

Vorige week verscheen de videogame Star Wars Jedi: Fallen Order en ik vind het wel passend dat ik er iets over schrijf gezien het feit dat de game gerelateerd is aan de films. De afgelopen jaren konden de liefhebbers al aan de slag met hen favoriete Star Wars-personage in de online shooters Star Wars Battlefront en Star Wars Battlefront II, maar er was een ernstige behoefte aan een game die een verhaal heeft. Star Wars Jedi: Fallen Order van Respawn Entertainment voldoet in die behoefte.

 

Het verhaal
De jonge Cal Kestis (Cameron Monaghan) slaat op de vlucht voor het Keizerrijk als zij ontdekken dat hij ooit een Padawan was. Na de zuivering waarbij de Jedi order werd vernietigd heeft hij zich schuilgehouden voor de maniakale inquisiteur The Second Sister (Elizabeth Grullon). Hij schaart zich bij de bemanningsleden van het vrachtschip Mantis waar hij kapitein Greez (Daniel Roebuck) en voormalige Jedi Cere (Debra Wilson) ontmoet. Samen slaan zij de handen ineen om eeuwenoude tombes te verkennen om een Holocron te bemachtigen. Die volgens hen de sleutel bevat om de Jedi order te herstellen en het Keizerrijk tot een halt toe te roepen.

 

 

Aanvulling
Star Wars Jedi: Fallen Order speelt zich af tussen Star Wars Episode III Revenge of the Sith en Rogue One. Het Keizerrijk is oppermachtig en de laatste Jedi verschuilen zich voor de Stormtroopers en premiejagers van de duistere Sith Lord Darth Sidious. Hoewel het verhaal losstaat van de films is de game wel een aanvulling op de filmreeks. Er zijn leuke verwijzingen naar de films en een aantal bekende personages zoals Obi-Wan Kenobi en Saw Gerrera (Forest Whitaker) zijn dan ook te horen of te zien in de nieuwste Star Wars-game. Die overigens qua settings en muziek helemaal aansluit op het universum.

 

Jedi skills
Als speler begin je natuurlijk onderaan de ladder. Cal is veel van zijn Jedi-training vergeten en de eerste levels zijn dan ook pittig om doorheen te komen. Zeker in de moeilijkheidsgraad ervaren of expert. Maar gelukkig kan je ook minder uitdagende modi kiezen waarin de focus meer op het verkennen van de verschillende planeten en het verhaal liggen. Gaandeweg herinnert Cal zich steeds meer van zijn training en krijg je als speler de beschikking over een aantal handige skills die bij een volwaardige Jedi horen. Het vechtsysteem zit goed in elkaar en levert nauwelijks frustratie op. Met de juiste knoppencombinatie heb je ze namelijk binnen een mum van tijd uitgeschakeld.

 

 

Open wereld
Star Wars Jedi: Fallen Order is een semi open wereld en Cal reist naar verschillende planeten waar hij missies moet voltooien. Missies bestaan grotendeels uit het oplossen van puzzels om weer een stukje dichter bij het doel te komen. In de zoektocht naar de ontbrekende puzzelstukjes kan de speler extra uitrusting vinden die in schatkisten verborgen liggen en met Cal’s trouwe androïde BD-1 zijn er ook geheimen en extra informatie over de werelden, diens bewoners of Cal’s belangrijkste vijanden te ontdekken. Hoewel er alle bewegingsvrijheid is, zijn de levels aardig uitgestippeld. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de laatste games van Tomb Raider waarin de speler toch altijd wel van punt A naar B reist.

 

Positief en negatief
Star Wars Jedi: Fallen Order biedt enorm veel entertainment. De game bevat een goed verhaal dat zowel spannend als komisch is en de personages zijn interessant. Het vechtsysteem werkt uitstekend hoewel je met een beetje ‘button bashen’ er altijd wel in slaagt om je vijand te elimineren. Voor de geduldige speler is het leuk om je skills te verkennen en iedere keer weer een weg te vinden in hoe je een tegenstander het beste (of makkelijkst) kunt uitschakelen. Cal’s outfit, zijn lightsaber, het ruimteschip en reisgenootje BD-1 zijn volledig customizable en op bepaalde momenten in de spelwereld te wijzigen. Zo kan bijvoorbeeld de kleur van het lichtzwaard telkens worden aangepast hoewel het dan wel ontzettend jammer is dat je niet de kleur rood kunt kiezen. Anderzijds logisch, omdat Cal’s missie het herstellen van de Jedi order is en hij zich niet aansluit bij de Sith.

 

 

Eindoordeel
Na Titanfall en Titanfall 2 presenteert Respawn Entertainment en Electronic Arts een Star Wars-game waar iedere fan wel op zat te wachten. Een third person adventure waarin de speler als een Jedi door de semi open spelwereld op zoek gaat naar een mysterieus artefact dat de balans in The Force moet herstellen. Grafisch is de game van topkwaliteit en zijn er na de laatste updates nauwelijks drops in framerate te bespeuren. Ook de laadtijden worden goed gecamoufleerd met dialogen tussen de personages die iets aanvullen op het verhaal en dat komt de ervaring alleen maar ten goede. Als ik dan iets negatiefs moet schrijven is het puntje van kritiek op het aantal speeluur dat net iets boven de 20 uur ligt. Ergens is dat vrij lang voor een interactieve film, maar ik had er toch graag iets langer speelplezier aan willen beleven. Wellicht wordt hier gehoor aan gegeven met nog te verschijnen downloadable content en dan hoop ik niet alleen op een aantal extra missies, maar ook op een aantal nieuwe en bekende Star Wars-werelden zoals Tatooine, Coruscant en misschien wel de Death Star in aanbouw?

 

Star Wars Jedi: Fallen Order is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4Xbox One en PC.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company