Terug

Playstation VR - Ben jij er klaar voor!?

Playstation VR - Ben jij er klaar voor!?

Beleef een andere realiteit met Playstation VR

Langzaam beweeg je door het dichte prehistorische struikgewas. Insecten groter dan je hand zoemen om je heen en onheilspellende kreten van onbekende dieren galmen vanuit de verte over het landschap. Naast je ritselt iets. Verschrikt kijk je op, voorbereid op het ergste….het is je vriendin die net thuis komt van een avondje stappen en je zonder pardon uit je intense VR ervaring rukt!


Wie had tien jaar geleden gedacht dat bovenstaande echt zou kunnen gebeuren? genoeg mensen gelukkig, anders hadden we de afgelopen jaren geen fascinerende race naar de ultieme Virtual Reality ervaring meegemaakt. Oculus Rift was de eerste die ongeveer vijf jaar geleden het eerste prototype toonde. Al snel volgden Valve, Samsung en Sony met hun eigen brillen die volgens hetzelfde principe werken, maar net even anders.

De Oculus Rift is ondertussen al even te bestellen, maar om daar echt van te genieten mag je eerst in een flinke PC investeren en de Oculus zelf is ook niet bijzonder goedkoop. Sony ziet dan ook zijn kans schoon. Met miljoenen Playstation 4’s die al braaf in onze woonkamers staan te ronken, koop je daar gemakkelijker een PSVR en toebehoren bij, met de garantie dat alles ook gewoon goed werkt. En dat het goed werkt kunnen wij na de nodige potjes virtueel knallen, rennen en gewoon rondkijken zonder twijfel bevestigen!


Afbeeldingsresultaat voor in game ps VR
 

Comfort? Check!

Waar Sony duidelijk een streepje voor heeft op de concurrentie, is het draagcomfort. De manier waarop het gewicht van de bril over je hoofd wordt verdeeld, zorgt ervoor dat je de PSVR een flinke tijd op kan hebben zonder er moe van te worden. Zelfs de minst getrainde nerds kunnen zo comfortabel genieten van hun virtuele uitstapjes. De manier waarop de bril verstelbaar is, gaat ook een stuk soepeler dan bij bijvoorbeeld de Oculus Rift. Geen gedoe met rubberige straps die je maar moeilijk kan aantrekken, maar gewoon een draaiknop om de PSVR strakker te trekken en een drukknop om de afstand van de voorkant van de bril tot je hoofd in te stellen.

Minstens zo belangrijk zijn de technische details die ervoor zorgen dat je virtuele ervaring zo comfortabel mogelijk aanvoelt. Verschillende technische snufjes zorgen voor een maximale beleving van de virtuele wereld. Zoals een weergave van 120 beeldjes per seconde, zodat alles soepel beweegt en een extreem korte vertraging van maar 18 ms, waarin al je bewegingen accuraat worden vertaald naar de gamewereld. Je lichaam krijgt daardoor werkelijk het gevoel in de virtuele wereld te zitten. Je vergeet spontaan dat je eigenlijk thuis op je oude vertrouwde bankstel of comfortabele gamingstoel (wie heeft ‘m niet?) zit. Waar stond nou dat kopje koffie wat we hadden gezet? Even de bril afzetten. Oh…het is al koud geworden.

 

Games? Check!

Koop je de PSVR, dan krijg je er een demodisk bij met diverse kleine games en voorproefjes van de grote releases. Je kunt de virtuele wereld dus direct ervaren en je alvast oriënteren op de games die je wil kopen. Dat is maar goed ook, want er staan meer dan twintig games klaar om je geld aan uit te geven op 13 oktober! Klik hier om naar de pagina te gaan.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Batman: Arkham VR waarin je echt in de huid van je favoriete held kruipt om de straten van Gotham City tuigvrij te maken? Of de psychedelische shooter Rez infinite, die je reflexen ongetwijfeld zwaar op de proef gaat stellen? Hetzelfde geldt voor Battlezone waarin je een echte tank bestuurt (dit was één van onze favoriete demo’s!) en Eve: Valkyrie waarmee ruimtegevechten nog nooit zo echt hebben geleken.

En na de release blijven de games binnenkomen, zoals Robinson waarin je gestrand bent op een prehistorische wereld, Het lanverwachte Resident Evil 7 met het nodige zombiegeweld en het nieuwste race spektakel van Polyphony Digital: Gran Turismo Sport. Dit is nog maar een kleine greep uit alle games, dus houd Game-Outlet de komende maanden goed in de gaten voor de nieuwste releases. 

Hardware? Check!

Hier bij Game-Outlet willen we dat je meteen goed aan de slag kunt met je PSVR. Daarom kun je bij ons alles krijgen wat je nodig hebt om optimaal van de PSVR gebruik te maken! Op de productpagina zie je in een handig overzicht precies wat er allemaal in de doos zit. Daarnaast koop je bij ons de nieuwe Playstation camera, die speciaal ontworpen is voor optimaal gebruik met de PSVR, en de move controllers die jouw handbewegingen in de virtuele wereld registreren.

We gaan ervan uit dat je de Playstation 4 al in huis hebt. Zo niet, dan is dit het ideale moment om te bekijken welk model je wil aanschaffen bij de PSVR. Wil je meteen aan de slag? Dan is de PS4 slim de ideale manier om te starten met gamen op PS4. Het nieuwe model is kleiner, stiller en zuiniger dan de originele PS4, waardoor het de ideale aankoop is als je nog geen PS4 console in huis hebt.


Wil je meer power? Dan kun je het beste even wachten en de PS4 Pro alvast pre-orderen. Deze krachtiger versie van de Playstation 4 komt op 10 november uit. Wat precies de voordelen van de PS4 Pro zijn, lees je hier http://www.game-outlet.nl/blogs/nieuws/playstation-4-pro-en-slim/ . Sony heeft bovendien bevestigd dat de beelden van PSVR dankzij de kracht van de PS4 Pro een stukje scherper getoond zullen worden. Zo wordt de ware PSVR ervaring nog indrukwekkender.

 

Ben je er klaar voor?

Met PSVR zet Sony een belangrijke stap naar virtual reality in iedere huiskamer. Over een jaar of tien weten we niet beter meer en zitten we allemaal met zo’n ding op ons hoofd. Voorlopig kun jij behoren tot de voorhoede van trendzetters die als eerste een nieuwe wereld ervaren. Vooruitstrevend als we zijn, gaan wij gewoon met je mee in die nieuwe wereld. Zorg dus dat je het niet mist en pre-order snel jouw PSVR headset, want de voorraad is beperkt!


  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.1 / 10 - 2173 Reviews @ Feedback Company