Terug

Gamescom 2016

Gamescom 2016

Een bezoekje aan de Gamescom, het grootste videogame evenement in Europa, is de ultieme droom van bijna iedere gamenerd.

Daar horen wij natuurlijk ook bij, met nog 344.998 anderen die allemaal naar het Duitse Köln afreisden om een glimp op te vangen van de nieuwste games na uren in de rij te hebben gestaan. Rijen zijn aan ons echter niet besteed. Een grote reden voor het beginnen van onze webshop, is dan ook dat we met onze businesspass vrolijk langs de rij zwetende gamers kunnen lopen om aan te sluiten bij de (helaas) net zo zweterige mensen van de pers. Zo hebben we ons heerlijk kunnen uitleven op de Gamescom en omdat al die games, herrie en boothbabes achteraf één grote waas vormen, doen we toch een poging jou te vertellen wat ons het meeste is bijgebleven.

 

Sexy hardware

Het regende dit jaar mooie hardware op Gamescom. De Xbox One S is nog maar net uit, maar nu al werd deze sexy (waar zou de ‘S’ anders voor kunnen staan?) kleinere versie van de Xbox One overal gebruikt om de nieuwste games voor Microsofts console te showen. Hij is écht een stuk kleiner en volgens ons een mooie toevoeging aan elk interieur. Natuurlijk kun je deze beauty ook bij ons bestellen!

Sony kan er ook wat van; hun PSVR headset ziet er prachtig uit, zit heerlijk en is de enige VRbril die écht gemakkelijk verstelbaar is. Op Gamescom hebben we dit hebbeding dan ook zoveel mogelijk op ons hoofd gezet om de nieuwste games te checken. Volgende maand lees je hier meer over. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we hier thuis mee in een isolement kunnen gaan!

 

Multiplatform games

Er zijn dit jaar eigenlijk teveel games om op te noemen die we erg interessant vonden. Om toch een kleine selectie te maken, beginnen we met Titanfall 2 , het vervolg op de multiplayer only Microsoft exclusive die de launch van de Xbox One kracht bijzette. Bij het EA businesspaviljoen (waar we van een heerlijk kopje cappucino genoten), werd de singleplayer modus uitgebreid getoond op een enorm bioscoopscherm, waarna we de multiplayer modus aan de tand mochten voelen. Gelukkig kunnen we bevestigen dat het vervolg net zo lekker speelt als de eerste Titanfall en de toevoeging van een single player modus geeft nóg meer game om je tanden in te zetten.


 

Steep is de nieuwste poging om wintersport naar de digitale wereld te vertalen. Hoewel de focus ligt op snowboarden, kun je ook skieën en van een bergtop basejumpen. Dat betekent eerst door een stuk sneeuw ploeteren, keihard afdalen naar het landingspunt en van daaruit verder afdalen op je snowboard. Net als tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie, toch? Steep weet het gevoel van snowboarden goed te benaderen en deed denken aan 1080 snowboarding voor de inmiddels bejaarde Nintendo 64. Het miste dan weer het gemak waarmee je tricks uitvoert, zoals bij concurrent SSX. We zijn benieuwd of dat puntje voor de release later dit jaar nog wat wordt opgepoetst.

 

Skylanders haalt al jaren het kind in ons naar boven. Skylanders: Imaginators doet daar nog een schepje bovenop, met de toevoeging van voormalig Playstation icoon Crash Bandicoot. Wat is het fijn om de grote lompe rode euh…buideldas (dat moesten we even opzoeken!) door Thumpa Wumpa Island te loodsen en alle kratjes te vernielen. Daarnaast kun je nu voor het eerst zelf een Skylander samenstellen en opslaan in je eigen Crystal. Er staan honderden verschillende lichaamsdelen tot je beschikking, die de fantasie van jong én oud tot leven laat komen.

 

 

Microsoft exclusives

Sea of Thieves is de nieuwste game van Rare. Een coöperatieve adventure game, waarin je alle piratencliché’s zelf beleeft. Samen met je crew zoek je naar verloren schatten, slacht je andere piratencrews op cartooneske wijze af en maak je muziek onder het genot van een beschaafd pintje of dertig. Doordat de game constant online is, hoopt Rare op zogenaamde ‘emergent gameplay’. Dat wil zeggen dat er van alles gebeurt, doordat spelers op elkaar reageren. De ontwikkelaar die ons de game liet zien, zat vol enthousiaste voorbeelden. Als dat werkelijk allemaal wordt waargemaakt, staat de Game-Outlet crew al klaar om de woelige online baren onveilig te maken!

 

 

Wat hebben we altijd heerlijk cover-based geknald in Gears of War. Het vierde deel belooft meer van hetzelfde, maar dan met betere graphics, nieuwe vijanden en nieuwe bro’s. Hoewel we normaal altijd nogal streng zijn over gebrek aan vernieuwing, speelde GoW4 gewoon weer heerlijk weg. We voelden ons meteen thuis in onze bro-squad, dat samen heftig weer trotseert en ongegeneerd aliens en robots neerknalt met de dikste wapens en foute opmerkingen. We zijn dus weer toe aan een nieuwe Gears of War en het lijkt erop dat GoW4 ons op de wenken bedient.


 

 

Playstation Exclusives

Gravity Rush is in korte tijd uitgegroeid tot een ware cultgame, die al is geremasterd en nu ook een sequel krijgt voor de Playstation 4. Op Gamescom was het eerste level speelbaar, waarin je kennismaakt met het tarten van de zwaartekracht. Soepeltjes gleden we door de lucht om vervolgens met een noodgang ter aarde te storten...en precies op het juiste moment te stoppen. Al snel jaag je moeiteloos door de lucht, smijt je kratten naar enge monsters en maak je de meest dodelijke sprongen. De cel-shaded stijl zorgt voor speelse graphics, met toch veel detail en uitgestrekte wolkenlandschappen, die Gravity Rush 2 zijn karakteristieke uitstraling geven. 

 

The Last Guardian staat al jaren op onze wensenlijst, dankzij games zoals Ico en Shadow of the Colossus waar producent Fumito Ueda naam mee heeft gemaakt. We kunnen bijna niet geloven dat we de game na jaren van uitstel binnen twee maanden in onze zweterige handjes kunnen houden! Tijdens de Gamescom werd nog eens bevestigd dat The Last Guardian er prachtig uitziet en zo Trico, het grote wezen dat je begeleidt, vertederend tot leven laat komen. Samen spring, vlieg, sluip en ren je door eeuwenoude bouwwerken en bouw je een band op, terwijl je het mysterie van deze vreemde wereld ontrafelt.

 

 

Nintendo Exclusives

Zelda: Breath of the Wild is het nieuwste deel in de serie waar we allemaal mee zijn opgegroeid. Wij oude Game-Outlet rotten in ieder geval wel. Na het trotseren van de lange rij was het dan ook een magisch moment om eindelijk weer in de schoenen van Link te staan. Deze keer navigeer je hem door een open wereld, die bol staat van de mogelijkheden om je voort te bewegen en je vijanden te slim af te zijn. Daarnaast vormt het verzamelen, combineren en bewerken van diverse voorwerpen een groot deel van je dagelijkse bezigheden. Zo brouw je drankjes die je bepaalde krachten geven (wanneer je hebt uitgevogeld hoe je vuur maakt natuurlijk) en maak je nieuwe wapens om te jagen of om vijandelijk gespuis onder vuur te nemen. Komen ze dichtbij, dan doet een boomtak dienst als dikke knuppel zo lang je de legendarische Master Sword nog niet hebt bemachtigd. Na jaren wachten heeft de Wii U eindelijk zijn regelrechte killer-app, want Zelda: Breath of the Wild mag je als enthousiaste gamer gewoon niet missen.

 

Dragon Questheeft altijd een beetje in de schaduw gestaan van Final Fantasy. Die andere grote RPG serie die deze keer de Gamescom domineerde. Toch schrijven wij lekker over Dragon Quest, want dat is ook een toffe RPG reeks! Gelukkig komen steeds meer Dragon Quest games onze westelijke kant op, waaronder de remake van het zevende deel in de serie dat oorspronkelijk voor de PS One verscheen. Met vernieuwde graphics en gameplay met diverse uitgebreide klassen, belooft de enorme wereld je aandacht voor wel honderd uur vast te houden. Door kristalfragmenten te verzamelen, tover je hele nieuwe continenten tevoorschijn om ze vervolgens in het verleden én het heden te verkennen. Houd je van RPG’s, dan is Dragon Quest VII de ideale game om je zoet te houden tot Final Fantasy XV eind dit jaar uitkomt.


 

  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company