Terug

Dishonored 2

Dishonored 2

Stealth tactieken zijn ons niet vreemd bij Game-Outlet. Je moet wel als je je games voor de laagste prijs wilt aanbieden. Als geboren journalist weet Chris de prijsinformatie op discrete wijze te ontfutselen van nietsvermoedende salesmanagers, terwijl Michael ze bij kaarslicht in het systeem invoert, ongezien voor andere webshops. Minder stealthy is vervolgens het transport van de grote postzakken, maar dat laten we dan ook gewoon door de stagiairs doen! Voelen we ons schuldig dat we ze blootstellen aan de snipers van PostNL? Neuh.

Nóg minder stealthy dan onze postzakken, waren de reclameposters voor Dishonored 2 in Keulen, toen we de Gamescom bezochten. Op iedere straathoek zag je ze hangen, met de afbeeldingen van Corvo Attano, de terugkerende hoofdpersoon uit de eerste Dishonored, of Emily Kaldwin, die in het eerste deel nog een klein meisje was. Zij en Corvo hadden toen al een sterke band opgebouwd, aangezien hij vanaf haar geboorte al was aangewezen als persoonlijke bodyguard en ze tijdens de game het nodige hebben meegemaakt, waar we het in verband met spoilers verder niet over zullen hebben!
 


Corvo en Emily

 

Vijftien jaar later

Dishonored 2 speelt zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in deel 1 af. Al die tijd heeft Emily geregeerd met een wijsheid die wij persoonlijk niet van zo’n klein, getraumatiseerd meisje zouden verwachten. Toch heeft ze het goed gedaan, want haar keizerrijk kent een tijd van vredige wederopbouw en economische groei. Mark Rutte zou trots zijn. Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een reeks brute moorden, die worden toegeschreven aan de crown killer, brengt Emily in een lastig parket. ‘Toevallig’ worden alleen mensen vermoord die op een of andere manier tegen haar zijn, wat wel verdacht is vinden wij.
 

Er gaan dan ook geruchten dat het Corvo is die de moorden pleegt, we weten immers allemaal dat hij ertoe in staat is. Of misschien Emily zelf, die het vak van Corvo geleerd heeft. Uiteindelijk wordt de situatie onhoudbaar en wanneer een slechterik die we nog kennen uit de Dishonored DLC opduikt en Emily van de troon stoot, zit er niets anders op dan haar naam te zuiveren en de troon weer terug te winnen. Daarvoor reizen Corvo en Emily af naar historische stad Karnaca, waar Dishonored 2 zich voor een groot deel afspeelt.
 


Karnaca

 

Kies je smaak

Zoals je misschien al had verwacht van de promo-art, laat Dishonored 2 je kiezen uit de twee hoofdfiguren: Emily of Corvo. Dat vinden wij wel wat moeilijk, want je moet al meteen na de proloog kiezen en de rest van de game zit je aan die keuze vast! Beide personages hebben, naast een uitgebreid arsenaal aan gadgets, hun eigen speciale krachten, waardoor de game net even anders speelt. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje, zodat het misschien wat makkelijker kiezen wordt.
 

Corvo's speciale krachten:

Blink is Corvo’s meest bekende kracht. En terecht, want het is ook een van de handigste. Blink zorgt er niet alleen voor dat Corvo sneller kan bewegen, hij kan er zelfs mee teleporteren! Kleine stukjes weliswaar, dus het is nog steeds geen goed alternatief voor het vliegtuig pakken, maar wél erg handig om kleine afstanden mee te overbruggen die je anders nooit zou halen.
 
Possession geeft Corvo de kracht om in iemands hoofd te kruipen en deze te laten doen wat hij wil. In eerste instantie alleen bij beestjes, zoals ratten, honden en walvissen (waarom niet?), maar met enige upgrades ook bij mensen.
 
Bend Time zet de tijd stil. Dat is altijd handig! Stop even met lezen en bedenk wat jij allemaal zou doen met die kracht…ja, ben je er weer? Mooi! Corvo gebruikt deze ability natuurlijk vooral om vijanden stilletjes om te leggen, te ontsnappen uit hachelijke situaties en afgevuurde projectielen zo uit de lucht te plukken.
 

 

Emily's speciale krachten:

Far Reach maakt van Emily een soort zwarte piet, die ook op magische wijze op je dak klimt. Met deze bovennatuurlijke kracht grijp je dingen op afstand vast om er vervolgens vliegensvlug naartoe te bewegen. Het werkt ook andersom, grijp je een vijand op afstand, dan komt ‘ie zo in je zwaard vliegen. Dit is daarom ook de eerste kracht waar wij punten in gaan stoppen!
Domino laat je kindertijd herleven, want zeg nou zelf, wie speelt er nog domino als je kan gamen? Toch is domino in Dishonored 2 wél leuk! Met deze ability kun je namelijk enkele targets aan elkaar koppelen, waardoor ze allemaal het loodje leggen wanneer de eerste het hoekje om gaat.
Shadow walk maakt van Emily een ware stealthkiller. Al helemaal in combinatie met de twee voorgaande krachten. Deze ability maakt haar bijna onzichtbaar voor de vijand, waardoor je rustig je gang kan gaan, springend van dak naar dak en ondertussen je vijanden met Domino uitschakelend.


 

Jouw morele keuzes beinvloeden het verhaal 
 
 

Morele keuzes

Net als in het eerste deel, draait Dishonored twee voor een groot deel om morele keuzes. Dat uit zich op verschillende manieren. Deels in de manier waarop je de verschillende missies kunt spelen: lekker sneaky waarbij je bewakers verdooft vanuit je schuilplaats of ‘guns blazing’ door de voordeur waarbij je iedereen overhoop steekt met een selectie uit Corvo’s uitgebreide messencollectie. In het eerste deel had dit een direct gevolg op je relatie met Emily. Zo kreeg haar emo kant de overhand wanneer je teveel met je messen zwaaide, terwijl ze een gelukkig prinsesje was als je vijanden braaf knock-out sloeg.
 

In Dishonored 2 krijg je regelmatig te maken met verschillende groepen die het tegen elkaar opnemen. Ook hierin kun je een keuze maken die laten zien aan welke kant van het morele spectrum je opereert…of je dus kiest voor de goeie- of de slechteriken! Ongetwijfeld heeft dat invloed op het verloop van de missies, maar developer Arkane Studios heeft hier nog niet al teveel over losgelaten. Hoe het de rest van het verhaal wordt beïnvloedt door je keuzes, zoals in het eerste deel gebeurde, weten we daarom ook nog niet. Wij verwachten toch zeker enkele verschillende eindes en misschien zelfs wel verschillende missies tijdens de game.
 


Hoe speel jij?

Behalve dat we Dishonored 2 sowieso gaan spelen, zijn we er nog niet helemaal over uit op welke manier we dat gaan doen. Kiezen we voor de vredige manier die dicht bij onze Game Outlet natuur ligt, of laten we ons lekker gaan omdat het toch maar een computerspel is? En kiezen we dan voor stoere killer Corvo of de toch ook erg stoere girlpower Emily? En ga je voor de Limited Edition of toch de bomvolle Collector's Edition?

Limited Edition inclusief Imperial Assassin's Pack DLCCollector's EditionGame-Outlet Give-away!

11 november is de release van Dishonored 2 en daarom geven wij twee, ja twee Dishonored Loot Boxes weg, boordevol vette goodies! Wil jij nou kans maken op één van de Loot Boxes? DAT KAN! 
 

Er zijn twee manieren om deze Dishonored Loot Boxes te winnen.
 
1: Bij het pre-orderen maak je automatisch kans.
2: Doe mee met de like & deel actie op Facebook.

 

Plaats nu alvast je pre-order via de gamepagina en laat hieronder weten hoe jij Dishonored 2 gaat spelen! We zijn benieuwd!


Game-Outlet Video Preview


  

 

Chris van Breda

speelt al games sinds zijn handen in staat waren een controller vast te houden. Role Playing Games, platformers en action/adventure games houden hem vooral bezig. Wanneer hij niet schrijft over games, is hij actief in de zorg en andere bedrijfstakken. Bekijk meer van zijn artikelen op www.meerdantaal.nl.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company