Kingdom Come: Deliverance

  • Geplaatst op
  • Door Jurian Ubachs - Tweakers
  • 0
Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance is een van de moeilijkste games die we ooit hebben moeten beoordelen. Warhorse Studios heeft een enorm uitgebreide, diepgaande, 'old-school' role-playing game willen neerzetten en is daar in geslaagd. De tomeloze ambitie heeft echter zijn tol geëist. Door zo veel te willen doen met relatief beperkte middelen en met een veel kleiner ontwikkelteam dan andere grote rpg's doorgaans achter zich hebben, nam de studio een risico. Het resultaat is een game die inderdaad ongelooflijk veel te bieden heeft, maar die ook op vrijwel elk vlak nét niet helemaal lekker werkt. Veel is op te lossen door rekening te houden met de beperkingen van de game, bijvoorbeeld in het vechten, maar soms weet Kingdom Come: Deliverance ook flink te frustreren. Bugs die quests onbruikbaar maken en crashes waarbij je veel voortgang verliest, zijn funest voor het spelplezier. Met wat meer afwerking en raffinement zou de game een absolute aanrader zijn, maar nu ligt het het gevaar op de loer dat dit een game is die door veel gamers 'ooit nog weleens uit de budgetbak wordt gevist'. Jammer, want de ambitie van de studio en grote delen van de game hadden veel meer verdiend dan dat. Twijfel je over Kingdom Come: Deliverance maar ben je in staat om door schoonheidsfoutjes heen te kijken en met de beschreven hindernissen om te gaan, dan zouden we zeggen: geef de game een kans. Zo vaak krijg je niet de mogelijkheid om in zo'n sfeervolle wereld rond te lopen, die ook nog eens je geschiedeniskennis bijspijkert.

Kingdom Come: Deliverance kwam voor ons een beetje uit het niets. Raar natuurlijk, want we hebben het over een game die als Kickstarter begon en daarmee meer dan een miljoen dollar ophaalde. Via andere crowdfunding-wegen werd nog meer geld opgehaald en uiteindelijk nam uitgever Deep Silver de game onder zijn vleugels. En toch hadden wij, en waarschijnlijk veel gamers met ons, Kingdom Come: Deliverance niet op de radar staan. Was dat een kwestie van 'niet goed opletten', of kwam het doordat we door de vele crowdfunded bomen het crowdfunded bos soms niet meer zien? Laten we het op een combinatie van de twee houden. Belangrijker is dat we inmiddels heel goed weten wat Kingdom Come: Deliverance allemaal biedt. We hebben net bijna twee weken besteed aan het volledig doorspelen van deze role-playing game. Wat we ervan vonden? Waar zullen we mee beginnen?

 

 

Kingdom Come: Deliverance is een gigantische game. De makers, Warhorse Studios, hebben een prachtige, 'ouderwetse' rpg neergezet die op een aantal cruciale punten verschilt van andere grote role-playing games van dit moment. Het eerste verschil is te vinden in de setting. Kingdom Come: Deliverance speelt zich af in het Bohemia (Tsjechië) van de middeleeuwen. Je vindt er de ridders, de kastelen, de kwakzalvers, de wapensmid, de paarden, de stallen en de handelaren die je ook in een game als The Witcher 3 of Dragon Age verwacht. Wat je echter niet vindt, zijn draken, trollen, orks en andere fantasiefiguren. De makers wilden met Kingdom Come: Deliverance een realistisch beeld van de middeleeuwen neerzetten. Je vijanden zijn daarom zonder uitzondering andere mensen in de spelwereld.

Andere verschillen komen met name terug in de gameplay, die we op de volgende pagina's uitgebreider bespreken. We blijven nu nog even hangen bij de setting. De speler krijgt in de game de controle over Henry, die opgroeit als zoon van een smid in het kleine dorpje Skalitz. Henry leidt een ogenschijnlijk zorgeloos leventje. Hij helpt zijn vader met klusjes, haalt kattenkwaad uit met zijn vrienden en is verliefd op het meisje dat in de lokale kroeg werkt. Er lijkt weinig opvallends onder de zon te zijn, tot er onder die zon ineens een gigantisch leger verschijnt. Skalitz wordt met de grond gelijkgemaakt en Henry verliest alles dat hij lief had en bezat. In de chaos weet hij echter wel te ontkomen en een naburig kasteel te waarschuwen voor het in aantocht zijnde leger. Op die locatie komt Henry tot rust en begint zijn quest om wraak te nemen op alle personen die hem en zijn dorp zo veel onrecht hebben aangedaan.

 

Geschiedenisles

Dat klinkt als een vrij doorsnee 'excuus om een aantal willekeurige slechterikken op te zoeken en te doden', maar Kingdom Come: Deliverance maakt er meer van dan dat. De game bewijst zich al vroeg als leuke bron voor een geschiedenislesje. De game speelt zich namelijk af tijdens een op zijn zachtst gezegd onrustige periode in de regio. Uit onvrede over het functioneren van zijn halfbroer had Koning Sigismund van Hongarije de aanval ingezet op het rijk van Wenceslaus IV, die weinig zin had in regeren, maar vooral het luxe, met drank en vrouwen gevulde leven van een koning wel leuk vond. Het gevolg is dat Sigismund Bohemia opveegde, en daarbij slechts werd bevochten door de nobelen die deze Wenceslaus IV trouw bleven. Het leger dat Skalitz aanvalt in Kingdom Come: Deliverance is een deel van het leger van Sigismund.

 

In dat politieke spel hebben veel meer partijen een rol. Waar een machtsvacuüm ontstaat, zijn er altijd lieden die een stukje van de macht willen hebben. Ook de kerk is daarbij belangrijk. In de middeleeuwen stonden de macht van heersers en de macht van de kerk los van elkaar, maar of de ene partij de andere wel of niet steunde, had grote gevolgen. Sigismund wist zich gesteund door een de paus, dus dat helpt. Aan de andere kant: Wenceslaus had die steun aanvankelijk ook. Om het nog wat ingewikkelder te maken, blijken er verschillende nobele families te zijn die gaandeweg het conflict van partij zijn veranderd. Het maakt de familiestrijd, want eigenlijk gaat het om een familieruzie binnen de Van Luxemburgs, er niet overzichtelijker op.

Van dat politieke spel krijgen Henry en de speler aanvankelijk nog niet zo veel mee. Ja, je bent getuige van de macht van Sigismunds leger en komt in aanraking met enkele lokale nobelen, zoals Sir Radzig Kobyla, Sir Divish van Talmerg of Sir Hanush van Rattay, maar veel betekent dat allemaal nog niet. Voor de nobelen zelf is Henry aanvankelijk ook niet meer dan een boodschapper die het slechte nieuws van de gebeurtenissen in Skalitz komt brengen. Aangezien hij zijn hele bezit kwijt is, neemt Henry daarna een baantje aan onder de vleugels van Sir Radzig. Het is slechts een beginnetje, maar wel een eerste stap op weg naar wraak. Om te kunnen vechten tegen de soldaten die je alles hebben afgenomen, moet je natuurlijk wel eerst kúnnen vechten.

 

 

Gevarieerd aanbod in quests

Met Henry's aankomst in het dorpje Rattay begint het spel pas echt. Wie er zin in heeft, kan dan al meteen op avontuur in de wereld. Het is overigens wel handig om daarvoor eerst een paard te regelen, want de afstanden die je moet afleggen zijn soms lang. Dorpjes die je eerder hebt bezocht kun je bereiken via fast-travel, maar die optie heb je aanvankelijk niet. Zeker als je je te voet verplaatst, is de spelwereld behoorlijk groot. Toch is de totale spelwereld een stuk kleiner - en de totale speelduur trouwens ook een stuk korter - dan die van een game als The Witcher 3: Wild Hunt. Dat lijkt echter logisch, want die game werd door een veel grotere studio en met meer budget gemaakt, dus deze vergelijking is niet helemaal eerlijk.

 

Vergelijkbaar met The Witcher 3?

We noemen The Witcher 3 echter niet voor niets. Kingdom Come: Deliverance doet namelijk met enige regelmaat wel denken aan de vermaarde rpg van CD Projekt Red. Goed, die game was mooier, uitgebreider en een stuk geraffineerder, maar dat de vergelijking überhaupt kan worden gemaakt is een compliment voor Warhorse Studios. De spelwereld van Kingdom Come: Deliverance is namelijk rijkelijk gevuld, bijvoorbeeld met prachtige vergezichten. De game kan zich over de hele linie net niet meten met de mooiste games van dit moment, maar het glooiende, Boheemse landschap ziet er prachtig uit. Dat maakt het ook veel leuker om lange stukken te paard af te leggen.

 

In de bossen tussen de diverse dorpjes in de regio wachten je allerlei verrassingen. Zo vind je regelmatig struikrovers op je pad. Aanvankelijk kun je het daar nog weleens moeilijk mee hebben, maar zodra je zelf wat serieuzere spullen, wapens en vaardigheden hebt, verandert dat snel en zouden de meeste van die rovers wensen dat ze je met rust hadden gelaten. Een simpele burger die heeft besloten wat bij te verdienen met het overvallen van mensen in het bos is immers geen partij voor je imposante harnas en je piekfijne zwaard. Behalve struikrovers kom je ook andere mensen tegen, zoals reizigers van wie je zeldzame voorwerpen kunt kopen, en ridders die een duel met je aan willen gaan. Het zijn kleine extraatjes die bovenop de hoofdmoot van de gameplay komen.

Die hoofdmoot is uiteraard afkomstig van de missies. De game houdt al je quests bij in een keurig, overzichtelijk menu, waarbij je steeds maximaal drie hoofdquests en drie sidequests of activiteiten kunt 'tracken', met indicatoren op de kaart en op je kompas. De main quests zijn meestal opgebouwd als een twee- of drietrapsraket. Vaak is de ene hoofdquest een concrete uitwerking van het uiteindelijke doel van de andere hoofdquests. De inhoud daarvan is breed en zorgt voor een fiks aanbod aan interessante missies.

 

 

Meest memorabele, maar frustrerende quest (let op: lichte spoiler)

Een van de meest originele missies vindt zo rond de helft van de game plaats, of eigenlijk net daar voorbij. Henry krijgt dan de opdracht een crimineel op te sporen die lid is geworden van het klooster. Om uit te zoeken wie zijn doelwit is en om bij hem te kunnen komen, moet Henry zich dan ook bij het klooster voegen, met alle gevolgen van dien. Het is een van de meest originele missies die we ooit speelden in een rpg, maar tegelijk een van de meest frustrerende. In het klooster word je geacht dagelijks een reeks taken te volbrengen, en je kunt alleen buiten die uren om werken aan je hogere doel. Verzaak je bij je taken, dan krijg je straf en loop je alleen maar méér vertraging op. Op die manier eisen de passages die zich afspelen in dat 'Monastery' behoorlijk wat van je geduld.

Deze missie is een goed voorbeeld van hoe veel van de quests in Kingdom Come: Deliverance in elkaar steken. Er is namelijk vaak meer dan één manier om een quest te volbrengen. Wel is er meestal maar één methode die het optimale resultaat met zich meebrengt, maar voor de voortgang in het verhaal maakt het soms minder uit dan je zou denken. Die openheid is leuk. Het betekent echter ook dat het des te storender is als er quests zijn die ineens wél maar op één specifieke manier kunnen verlopen. Zo speelden we een quest waarbij je een aanval uitvoert die onmogelijk is. Zodra je faalt, neemt een tussenfilmpje het over en gaat het verhaal verder. Dat is op zichzelf niet erg, mits er ook een variant zou zijn waarbij je aanval wel succesvol is. Nader onderzoek leert echter dat er niemand is die deze specifieke missie weet af te ronden. Het is dus de bedoeling dat je faalt. Dat is een behoorlijke stijlbreuk met de rest van de game, waarin je vaak meerdere kanten op kunt.

 

Toch zijn we over de hele linie vooral positief over de quests en de overige activiteiten in Kingdom Come: Deliverance. Door de verschillen tussen alle activiteiten is er altijd wel iets te doen waar je zin in hebt, en zo niet, dan is het ook niet moeilijk om je bezig te houden met andere zaken, waarover we op de volgende pagina meer zullen vertellen. De hoofdquests worden veelal begeleid door prachtige tussenfilmpjes die audiovisueel de hoogtepunten van de game zijn. Alleen het introfilmpje van het spel zet al een heerlijke sfeer neer, en dat hoge niveau weet de game gaandeweg nog vaak genoeg te bereiken. Met name de missies waarin je deelneemt aan een veldslag zorgen voor hoogtepunten, zowel in het verhaal als in de manier waarop het geheel wordt gepresenteerd. In die presentatie valt op dat de gezichtsanimaties een prima niveau hebben. Helaas blijft het niveau van de stemacteurs daar af en toe wat bij achter. Daar stoorden we ons met name vroeg in de game aan, want later werd dat beter. Of dat komt doordat het niveau hoger werd of doordat we zelf waren gewend aan het niveau, durven we niet te zeggen, maar het deed uiteindelijk geen afbreuk aan het spelplezier.

Bovendien staat er tegenover dat de andere kant van het geluid - de muziek - juist wél hoge ogen gooit. De muziek in de game is gecomponeerd door Jan Valta en Adam Sporka, en beide heren mogen trots zijn op hun aandeel in de uitstekende sfeer die de game weet te bieden. Tijdens actievolle tussenscènes zwelt de muziek prachtig aan, terwijl op wat rustiger momenten een fluit middeleeuws klinkende deuntjes speelt. Keurig gedaan.

 

 

Gameplay: Veel zelf te doen, soms onhandig.

De op de vorige pagina genoemde veldslagen zijn ook een fiks struikelblok voor de game. Dat heeft met verschillende zaken te maken, dus laten we eerst het een en ander uitleggen, om te beginnen met het vechtsysteem. Kingdom Come: Deliverance heeft een vechtsysteem dat lijkt op dat van Ubisofts For Honor. Je 'lockt' op een tegenstander en gaat dan een duel aan. Je hebt vijf 'standen' en probeert je tegenstander te raken op de plek die niet wordt gedekt door zijn schild of zwaard. Tegelijk probeer je jouw zwaard op de plek te hebben waar hij aanvalt, zodat je kunt blokken. Dat systeem wordt daarna uitgebouwd met counters en combo's, maar de crux zit hem in het locken. Jezelf richten op één vijand maakt, in combinatie met het eerstepersoons aangezicht waarin je het hele spel speelt, dat je het overzicht verliest zodra er meerdere vijanden om je heen aanwezig zijn.

 

Wisselen van doelwit is lastig

Dat zorgt natuurlijk voor problemen en maakt het vechten tegen groepjes vijanden moeilijk, maar dat is nog niet eens erg. Vechten tegen groepen mag best moeilijk zijn, want dat zou het in het echt ook zijn. Je wordt soms ingesloten en van alle kanten neer gemept. Beter zo, dan dat die vijanden steeds om beurten slaan. Het probleem is echter dat het spel je niet de juiste middelen geeft om partij te bieden. Het wisselen van target werkt veel te houterig, waardoor je vaak een klap richting de verkeerde tegenstander uitdeelt. Da maakt je op dat moment extreem kwetsbaar tegenover de anderen, die misschien wel dichterbij stonden. Dat probleem wordt helemaal groot als er een veldslag bezig is waar vriendelijke en vijandelijke soldaten door elkaar lopen. De truc wordt dan om vijanden die door je kompanen worden beziggehouden, in hun zij of rug aan te vallen. Om daarbij steeds de juiste vijand te selecteren is, in elk geval spelend op de PlayStation 4 of met een controller op pc, haast ondoenlijk. Dat is jammer, want het haalt de scènes onderuit die zouden moeten zorgen voor de spannendste, meest memorabele stukjes gameplay in Kingdome Come: Deliverance.

 

Toch breekt het de game ook weer niet helemaal. Je leert vanzelf omgaan met de beperkingen en zult steeds effectiever worden in het tussen de strijdende troepen door navigeren. Een tipje van de redactie daarbij: door op rondje (PS4) te drukken, breek je de 'lock' en kun je vrij rondlopen en rond steken met je zwaard. Dat is vaak effectiever, want het maakt dat je sneller kunt reageren op inkomende aanvallen. Bovendien kun je ook veel bereiken door slim te lopen. Zorg ervoor dat er steeds maar één vijand voor je staat en probeer de rest achter die vijand te positioneren, zodat je eigenlijk maar een vijand tegelijk bevecht.

Vechten is belangrijk en een wezenlijk deel van leven in de middeleeuwen, maar het leven, en daarmee ook Kingdom Come: Deliverance, biedt nog veel meer. Die zin kun je letterlijker nemen dan je misschien denkt. Kingdome Come: Deliverance is een 'ouderwetse' role-playing game, wat betekent dat er veel diepgang is in de spelwereld en dat je veel zelf moet doen. Alles dat je in het echt moet doen, moet in dit spel ook, op poepen en plassen na. Was dat wellicht net iets te banaal voor de ontwikkelaars? Vast, maar dat is maar goed ook. Met voldoende eten, slapen, jezelf van tijd tot tijd wassen of baden en je kleding schoon en in goede conditie houden, ben je al genoeg tijd kwijt.

Elk van de hierboven genoemde handelingen heeft een connectie met de gameplay. Slapen doe je niet alleen maar om de nacht over te slaan, maar ook om je energieniveau weer op te bouwen. Eten doe je om je 'voedingsniveau' op peil te houden. Heb je weinig energie of weinig voeding, dan heb je een kleinere health-balk en zul je sneller buiten adem raken bij alles wat je doet. Je kunt dus wel nagaan dat je dan in een gevecht een stuk kwetsbaarder bent. Goed voor jezelf zorgen is dus een doel op zich. En jezelf wassen en zorgen dat je kleding op orde is? Dat heeft invloed op je charisma, en dat heeft weer invloed op de opties die je hebt in de conversaties met andere personages. Een hogere rating in charisma betekent dat je aardiger wordt gevonden, en dat kan specifieke voordelen opleveren.

 

test

 

Eigenschappen verbeteren en perks vrijspelen

Voor elke eigenschap, zoals charisma, kracht, spraak en allerlei verschillende vaardigheden, heb je een waarde. Die waarde wordt tijdens het spelen uiteraard steeds hoger naarmate je iets vaker doet. Door veel met een bepaald type wapen te vechten, word je beter met dat wapen. Je speech ontwikkel je door met veel mensen te praten en discussies te winnen, en je skills als ruiter ... nou ja, door veel op je paard te rijden dus. Per zoveel levels speel je in elke vaardigheid of eigenschap ook een punt vrij dat je kunt besteden aan een perk, wat dan specifieke extra voordelen oplevert. Zo kun je ervoor zorgen dat jij en je paard meer spullen mee kunnen zeulen. Ook een handige perk is 'Final Offer'. Op het punt waarbij een handelaar zich normaal terug zou trekken uit een onderhandeling, doet hij nu nog één laatste aanbod. In de praktijk kom je met deze perk op zak dus vrijwel altijd uit op betere prijzen dan anders het geval zou zijn geweest.

 

Tijdrovende klusjes

Veel doen om ergens beter in te worden: het klinkt zo recht toe, recht aan als het is, maar soms is het nog niet zo eenvoudig. Zoals al gezegd vraagt Kingdom Come meer van je dan een gemiddelde role-playing game. Sommige activiteiten kosten aanmerkelijk meer moeite dan je wellicht gewend bent van andere games. Weet je nog hoe je in games als Skyrim een boek open kunt slaan en direct groeit in een vaardigheid? Zo niet in Kingdom Come: Deliverance. Je zult het boek moeten bestuderen, wat tijd en energie kost. Zeker in het begin zul je 'skill-books' niet binnen één dag uitgelezen krijgen. Realistischer, maar ook omslachtiger. Datzelfde geldt voor Alchemy. In andere games moet je om een potion te maken de juiste ingrediënten verzamelen, maar daarna volstaat meestal een druk op de knop. Hier niet. Bij het maken van een potion dien je het hele proces, van het fijnstampen van bepaalde kruiden tot het destilleren, handmatig te doen. Dat betekent dat het maken van potions veel meer tijd en moeite kost. Als je daarbij bedenkt dat er missies zijn waarbij je verplicht wordt een potion - of zelfs meerdere potions - te brouwen, dan weet je dat de scheidslijn tussen 'uitdagend' en 'frustrerend' op een gegeven moment wel erg dun wordt. Wél is het zo dat als je bepaalde onderdelen van de game echt vaak doet, je er handige perks in kunt vrijspelen die er juist weer voor zorgen dat je bepaalde handelingen geautomatiseerd kunt doen. Vanaf dat moment wordt alles natuurlijk weer iets makkelijker.

 

Techniek rammelt aan alle kanten

Dat sommige dingen in de gameplay frustratie kunnen opwekken omdat ze simpelweg omslachtiger zijn geregeld dan we anno 2018 gewend zijn in rpg's, is echter niet het grootste struikelblok waar Kingdom Come: Deliverance over valt. Die aanpak is een keuze van de makers die best te respecteren valt: het past bij de game. Nee, het zijn de onbedoelde hindernissen die het écht uitdagend maken om deze game uit te spelen. Op elk platform had en heeft de game last van bugs die gamers het spelen soms letterlijk onmogelijk maken. En dan hebben we het echt niet over te langzaam inladende textures waardoor je met je paard soms op een onzichtbare brug rijdt, of dat personages soms meters in de lucht rondlopen. Dat is hooguit slordig. Er helaas veel meer.

 

Het laatste dat je in een rpg wil, is dat je een quest niet kunt afmaken omdat de quest 'bugged' is. Op die momenten verschijnt een personage niet op een plek waar hij wel zou moeten komen, of ontvang je een item niet dat je wel had moeten krijgen. Warhorse Studios zet momenteel alles op alles om zulke kritieke bugs te verhelpen, maar tot nu toe sorteert dat nog niet het gewenste effect. Sterker nog, patch 1.2.5 werd teruggedraaid omdat hij een kapotte quest toevoegde in plaats van dat veel problemen werden opgelost. Het gaat dus nog niet al te soepel. Dat is een probleem, want het maakt dat je gaat twijfelen aan de game. Als je een probleem niet opgelost krijgt, vraag je je al snel af of de game niet ergens iets is vergeten. Meestal is dat niet zo, maar toch: het blijft in je achterhoofd zitten dat die verklaring niet onmogelijk is.

 

Stabieler op de PS4 Pro

Kan het vervelender? Jawel hoor. Spelend op een PlayStation 4 maakten we vijf crashes mee, in de pakweg 45 á 50 uur die we uiteindelijk in de game hebben geïnvesteerd. Bij sommige games is dat niet zo erg, of in elk geval minder erg. Alles hangt in dat kader af van het systeem rond het opslaan van je game. Gebeurt dat regelmatig, dan kost een crash je hooguit een kwartiertje. In Kingdom Come: Deliverance ligt dat anders. De game slaat niet al te vaak automatisch op. Wil je vaker opslaan, dan moet je 'Savior Schnapps' drinken. Zeker vroeg in de game is dat een behoorlijk prijzig drankje, en je voorraad is behoorlijk gelimiteerd. Je kunt dus niet zo vaak opslaan als je zou willen. Als je daardoor net een uur verwijderd bent van je laatste savegame wanneer de game het af laat weten en er een blauw crash-scherm in beeld komt ... tja. Hierbij moet trouwens opgemerkt worden dat dat steeds op een oude, 'normale' PS4 gebeurde. We speelden afwisselend op de normale console en op de PlayStation 4 Pro, en die laatste vertoonde deze problemen niet. Bovendien zijn de laadtijden op de PS4 Pro veel korter. De nieuwere console is met Kingdome Come: Deliverance duidelijk in het voordeel.

 

 

Conclusie

Als Kingdom Come: Deliverance ergens zijn Waterloo vindt, dan is het in de techniek. Kapotte quests, crashes en een royaal aanbod aan andere bugs lijken er vooral op te wijzen dat de relatief kleine studio wellicht wat te veel hooi op de vork heeft genomen. Kingdom Come: Deliverance is, zeker voor een project dat als Kickstarter begon, onwijs ambitieus. Het resultaat is indrukwekkend en waarschijnlijk stukken beter dan menigeen had verwacht. Bedenk bijvoorbeeld dat alle personages zijn voorzien van voice-acting, en dat er in totaal zo'n honderd uur gameplay in het spel zit. Dat is voor een studio met minder dan honderd mensen bepaald geen sinecure. De wereld is bovendien mooi en mede dankzij de historische correcte invalshoek uitnodigend en intrigerend. Wie zich goed kan verliezen in een spelwereld heeft een prima game aan Kingdom Come: Deliverance. Dat het spel ook in de gameplay wat 'rough around the edges' is, maakt niet eens zo heel veel uit. De game doet ook veel goed en de sterke kanten maken het leuk om hem te spelen. Dan nog kunnen we Kingdom Come: Deliverance onmogelijk belonen met een heel hoog cijfer. Maar wie zich afvraagt hoe veel meer er had mogen worden verwacht, zou kunnen stellen dat de ontwikkelaars het beter hebben gedaan dan het cijfer impliceert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden