Terug

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist een charmant retro systeem van Nintendo? Zelfs als de heetste game consoles nieuw te duur zijn, is de kans groot dat je toch nog een fraai tweedehandsje – die soms nog maar net ‘ingereden’ is – voor een zacht prijsje kunt scoren. Gewapend met Marktplaats-statistieken en de tips en ervaringen van een console-verkoper vertellen wij je wat de meest gewilde spelcomputers en systemen zijn van dit moment.

PlayStation 4

 

Ok, dat de PS4 de best verkochte console van dit moment is, is wel bekend, maar dat hier op Marktplaats bijna drie keer zoveel naar gezocht wordt dan naar zijn voor de hand liggende concurrent – de Xbox One – is best shocking. Terwijl de One technisch nauwelijks onderdoet voor de PS4 en veel spellen op beide consoles uitkomen. Volgens Michael van Game Outlet ligt het er voor een deel aan dat de One in Nederland pas een jaar na de PS4 verkrijgbaar was. Daardoor waren er al snel veel meer PlayStations op de markt. “En als je kind dan graag een PlayStation wil omdat al zijn vrienden er een hebben, wordt ie niet blij als je met een Xbox thuiskomt,” aldus Michael. Als dit geen issue is, is een Xbox One echter een prima keuze, die bovendien een stukje vriendelijker geprijsd is dan de PlayStation 4.

 

Xbox One X

 

Tja, je kunt natuurlijk niet alles in huis halen, maar als je de technisch beste en coolste spelcomputer van dit moment wilt hebben, dan moet je een Xbox One X zien te scoren. Op zich gebruikt Microsoft hier hetzelfde trucje als Sony, die eerder al een opgevoerde versie van de PS4 op de markt bracht, de PlayStation 4 Pro, maar de One X is weer net een stukje beter en mooier, vooral op een echte 4K-televisie. “Ik vind het wel een briljante movie dat je bestaande hardware een stuk verbetert, maar jammer genoeg waren er vanaf de release maar weinig beschikbaar in Nederland, ” betreurt Michael. Gelukkig zijn er inmiddels flink wat One X’en te koop maar “je kunt nog niet elke winkel binnenlopen en er één meenemen”. Dus je beste optie is om een Xbox One X online te kopen.

 

Nintendo Switch

 

De grootste verrassing van de laatste tijd is toch wel de Nintendo Switch, een vernieuwende, multifunctionele game console. PlayStation-aantallen haalt hij nog niet, maar er is de vorige maand op Marktplaats al wel anderhalf keer zo vaak naar gezocht dan naar de Xbox One. De Switch kun je ‘gewoon’ op je televisie aansluiten om mooie, ouderwets goede Nintendo-games te spelen, maar je kunt hem ook onderweg als gaming tablet gebruiken, zelfs (offline) met meerdere personen tegelijk. Michael: “Het is wel iets heel unieks. Om te beginnen zal het de Nintendo-fans aanspreken, want zowel de nieuwe Zelda als Mario zijn gewoon extreem goede games. Maar het is ook een hele mooie device voor onderweg, of om mee te nemen op vakantie. Een soort luxe Nintendo DS.

 

Een VR-set

 

Eigenlijk kun je niet om de game-ervaring van nu én de toekomst heen: VR, oftewel Virtual Reality. Je weet wel, met zo’n giga-bril op avonturen beleven in een volledig virtuele 3D-wereld. De mensen die het gedaan hebben zijn (meestal) wild enthousiast en nu er steeds meer systemen beschikbaar komen, zal de prijs vast snel omlaag gaan. Nu betaal je voor een (nieuwe) Oculus Rift of HTC Vive – die beide met een pc gebruikt moeten worden – tussen de 500 en 600 euro. Tweedehands op Marktplaats wordt het natuurlijk interessanter. Qua game consoles is alleen Sony er vol voor gegaan met de PlayStation VR, die een kleine 400 euro kost (tweedehands vanaf 250 euro). Waarbij je dus nog wel de PS4 nodig hebt. Maar je hebt dan wel echt een unieke, waanzinnige game-ervaring. Is het toch te duur? Een VR-set huren kan ook!

 

Nintendo Classic Mini

 

Van de toekomst gaan we naar het verleden, naar de tijd van platformgames als ‘Mario Bros’ en ‘Sonic the Hedgehog’, of van eenden knallen met een pistool in ‘Duck Hunt’. Deze spellen zijn nog steeds populair en Nintendo heeft hier op ingespeeld met compacte versies van het originele Nintendo Entertainment System (NES) en de Super Nintendo (Super NES), onder de naam ‘Nintendo Classic Mini’. Deze systemen hebben vele ingebouwde klassiekers en zijn compatibel met moderne tv’s, waardoor de games lekker soepel lopen. “Ook zijn er beeldfilters toegepast, waardoor het er wat minder blokkerig uitziet,” laat Michael weten. De kids zelf zullen deze wannahave misschien niet zo snel op hun Sint-lijstjes zetten, maar papa of mama kan ze natuurlijk zomaar verrassen. Michael: “Het zijn vaak kopers van boven de 30, 40 jaar die vroeger zo’n 8-bit of 16-bit computer hebben gehad en nu weer met hun vrienden van vroeger een spelletje willen spelen, of aan hun kinderen willen laten zien met welke games ze zijn opgegroeid.” Dus als je nog een leuk schoencadeautje zoek: misschien past de Nintendo Classic Mini er net in!
 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Game-Outlet NL 9.0 / 10 - 2301 Reviews @ Feedback Company